Detta är vad min älskade Magnus gör just nu.

Visserligen flyger han inte själv här, det är hans instruktör och lärare men annars flyger han dessa små "getingar". Däremot blir han intervjuad av amerikansk TV. Thats my son friends!!!!Start på lördagen!

Haft en underbar dag, klockan är mycket men ville bara lägga in fotot som Michaela tagit på vår "brunch" idag. Detta först, sedan skogen i2,5 timmar, sedan 1,5 timmars svamprens och därefter middagen. Underbart väder, fantastiska ungar (så helt otroligt underbara och lätta att ha) och min son och svärdotter som jag älskar så otroligt mycket. Ja med risk för att bli tjatig...jag säger det igen VAD JAG ÄR PRIVILIGERAD.

Stefan, jag, Håkan, Alexander och Filippa.

Foto. Michaela Nilsson


Kantarellsången

Denna tror jag i alla fall att dom flesta kan...eller?????

Kantareller

Musik: Herman Palm
Text: Jeanna Oterdahl


Har du sett herr Kantarell, bor i enebacken?
Han kom dit i förrgårkväll med sin hatt på nacken.
Den är gul och den är grann, passar just en sådan man,
passar åt herr Kantarell bort i enebacken.

Har du sett fru Kantarell i den gula kjolen?
Hon är rund och glad och snäll, skiner rätt som solen.
Jämt hon har ett rysligt fläng, tidigt uppe, sent i säng.
Alltid glad, fru Kantarell i den gula kjolen.

Alla barnen Kanarell, hundra visst och mera,
krupit upp ur gräsets fäll och bli ständigt flera.
Alla knubbiga och små med små gula koltar på
komma barnen Kantarell, hundra visst och mera.

 

Fortfarande finns det gulingar i skogen men de är naturligtvis inte så många nu som trattisarna och även taggsvamp.


Att sjunga när vi är i skogen

Plocka svamp

Musik: Herman Palm
Text: Jeanna Oterdahl


Kom med, nu ska vi gå ut på tramp,
gå ut på tramp, gå ut på tramp.
Tag korg och kniv, vi ska plocka svamp,
ska plocka svamp, ska plocka svamp.
Det är så roligt i skogen gå,
i skogen gå, i skogen gå
och leta rätt på de svampar små,
svampar små.

Karl Johan står där så kort och tjock,
så kort och tjock, så kort och tjock,
med mörkbrun hätta och snövit rock.
och snövit rock, och snövit rock.
Grönkremla, smörsopp, och champinjon,
och champinjon, och champinjon,
och fjällskivling stolt som en hög baron,
hög baron.

Där har vi taggsvamp och kantarell,
och kantarell, och kantarell,
och flugsvamp, nej, han är inte snäll,
är inte snäll, är inte snäll.
Nu har vi korgarna fulla fått,
vi fulla fått, vi fulla fått,
nu lagar mamma oss något gott,
riktigt gott

 

Den här sjöng jag när jag var liten/ung. Vet inte ens om nutidens barn kan melodin till denna texten. Tror jag skall ta med mig den när vi går ut idag. ja, ja det är jag det!!!


Skogen igen!

Ja idag skall vi ut i skogen med Michaela och Stefan och Michaelas syskonbarn. Skall bli så kul att träffa dessa, vad jag förstått på Stefan, helt underbara ungar! Förra helgen fick vi ca 20 liter svamp, 95 % trattkantareller. En del i frysen och resten i torken. Får se vad det blir denna gången.

Sedan skall det bli förlovningsmiddag. har inte hunnit med den ännu men idag skall det ske. Skall snart åka och handla in det sista, har precis bestämt desserten och där behövs det lite saker som jag inte har hemma. skall bli förätt, varmrätt och dessert.

Har sagt till Michaela att det skall bli en överraskningsmiddag så än kan jag inte tala om vad det skall bli.

Skall även denna helg ta hand om grönsakssängarna, rensa, vända jord och ta hand om det som nu inte kommer att mogna mer. Skall även börja ta hand om växterna som skall in för vintern. Plantera höstväxter som ljung mm i de sedan tomma blomsterlådorna. Tyvärr har det hunnit bli en frostnatt så basilikan gick åt fanders...men som jag sa till mig själv när jag hade muttrat färdigt..."det är väääärldsliga saker" som Karlson på taket säger!!!!

Däremot tog jag hand om Physalisen förra helgen och den står nu i stor kruka i lägenheten. Skall bli spännande att se om den kan övervintra och fortsätta sätta blommor och frukt!!!

Även Ananassalvian hade tagit stryk av frosten, hann inte med den förra helgen. Däremot så ser det ut som den klarat sig...längst ner är bladen ok. Den är nu omplanterad i kruka ihop med den som stod i rabatten vid huset. Den hade klarat frosten men däremot var den knäckt vid roten. Något djur har väl varit där... men jag har planterat den med så får vi se vad som händer. Vad jag använder ananassalvia..jo i fruktsallader, mjuka kakor, den egna teblandningen (rosenblad, grönt te, annanassalvia, myntablad). Fast då har jag torkade annanasblad ihop med de andra torkade bladen. Våran älskade frukt- och svamptork kan användas till mycket.

Nu ropar Håkan att frukosten är klar....har jag det bra eller????!!!!!!!
Hemmagjord glögg


Hittade ett recept på nätet om glögg som inte skulle vara så söt! Satte den i söndags och hoppas på att den blir sådan som jag hoppas på. En fråga, är det någon som gjort denna glöggen själva någon gång???

Hemmagjord glögg

Ingredienser:

5 st potatisar (skärs i mindre bitar)
2 kg strösocker
5 liter svagdricka
1 st pommerensskal, torkad
0,5 dl kardemummakärnor
1 dl hela nejlikor
3 st kanelstänger
1 st bit hel ingefära, torkad
1 paket jäst
2 paket russin, á 250g

Denna glögg har en alkoholhalt på ca 14% när den är klar. Och den är supergod och inte alls lika söt som köpt glögg.

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop allt i ett stort kärl och täck över med platfilm med små andingshål i.
2. Låt stå i 3 – 6 veckor
3. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hävert. Undvik att få med bottenslammet. Går även att lagra i flera år

Ja nu är den satt och vi får se framåt jul hur den smakar!!!

Här är svaret!

Så här blev svaret i G-P;


http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.744404-michaela-svarade-ja?articleRenderMode=image&image=bigTop

Vilken herrans helg!!!!

Helgen började ganska lugnt för att sedan stegra till oanade höjder!!!! (Oj vad klurig jag är)
Fredag med kokt falukorv och pepparotssås och lite mys framför TV´n med bl.a.a Skavlan. Vi bestämde att vi skulle komma upp i tid på lördagen för att hinna med allt vi tänkt oss.

Först var det loppisen i Kungälv (4 kassar kom vi ut med med allehanda ting till våra tillverkningshyllor(!?) och även lite till mig som redan är färdigproducerat som otroligt vackra handbroderade dukar för 40 kr!!!!! Otroliga priser.

sedan var det skogen igen och plocka trattisar. Först tyckte vi det var ovanligt dåligt med svamp. Så gick vi över vägen och där var det bara FULLT AV SVAMP. vi plockade och plockade och plockade. hade lite svårt att få med oss Charlöotte hem, hon hittade ideligen nya enorma ställen. ca 20 liter kom vi hem med. Nu går torken för fullt och vi satt till åtta på kvällen. Sedan var det mat och magick på TV.

Däremellan mina kära vänner kom den stora händelsen, se nedan!!!!!!

 

Detta fanns på GP´s hemsida!!!!

Ja, hon sa ja, även om det tog lite tid för henne att förstå att den där banderollen som flög över stan och över dom själva där dom satt vid Masthugtgskyrkan och drack ramlösa och åt ostron, faktiskt var menat till henne. Hon tyckte att det måste vara en väldigt gullig kille som skickar upp ett plan med frieriet i en banderoll efter planet!!! Tog några varv innan hon fattade. Fast halva vänskapskretsen begrep!!! Ja så stundar bröllop inom ett år.

 

föresten läs GT imorgon....där kommer hela historien. GT idag har också slagit upp stort men där vet dom inte vilka det är!!!! Lite kul. Ja dom blir väl snart kändisar. vi får väl se!!!!!


Så här har jag det!

I lördags var jag tvungen att ta en liten "lur" på dagen eftersom kroppen var så ovanligt trött (hade en lite feberkurva på väg och kände troligen av den redan på lördagen. Fast jag visste inte då vad som var på väg) och vad händer, jo jag får hela djursamhället runt om mig. Håkan smög in och tog kortet.Sixten, Pissan och Ebba, alla vill dom ta en middagslur med matte. Matte är så van så hon sover ändå!

En helt underbar helg!

Vad sägs om det här?????Arbetet tog ungefär 1,5 timmar i skogen och 2,5 timmar hemma. Inte konstigt jag ÄLSKAR hösten!!!!

RSS 2.0