Söndagsmiddag

Idag bestämde vi att göra det jätte-enkelt till middagen.
 
Det blev Stinas kyckling med gorgonzolasås, ungsbakade klyftpotatis och blandad sallad med tomat och fetaost.
 
Det blev faktiskt jättegott.
 
Nu har jag tittat på "Så skall det låta" och nu hägrar sängen. Sååå skönt!
 

Virriga käringar

Söndag kväll och jag är både mätt och VÄLDIGT trött.
Skall titta på Så skall det låta, sedan är det sängen...jag lovar!!!!
 
Haft en go helg med massa roligheter och mysigheter.
 
Det roligaste var nog när jag satte ytterdörrsnyckeln till stan i dörrlåset på Volvon. Snacka om att man är disträ!!! Hade varit med min väninna och handlat blommor och kommer till bilen med en massa påsar med olika blommor mm. Det var väl i och för sig lite kul...men det som inte var kul var att jag inte fick ut den. Det var som om låset bet sig fast i nyckeln. "Har du nu satt in fel nyckel så skall du INTE få tillbaks den".
 
Min enda tanke var - detta får bara inte vara sant. Kan man ringa en bärgare och säga att ni måste bärga hem min bil för jag kommer inte in. För att jag satt ytterdörrsnyckeln i bildörren istället för bilnyckeln.Villigt erkänna att det kändes redan här VÄLDIGT pinsamt.
 
Efter lite panikartat lirkning och försök att få ut nyckeln tänkte jag att jag måste gå in och kolla om de i blomsteraffären har någon form av olja...kanske kan hjälpa...
 
Min väninna var kvar vid bilen och precis när jag skulle gå in genom dörren för att be om hjälp hör jag henne ropa -Tinna jag fick ut den.
-Vad gjorde du, frågade jag.
-Jag fräste till och väste SLÄPP NU MED DETSAMMA DITT FÖRBANNADE LÅS samtidigt som jag drog och ut kom nyckeln.
 
Till historien hör att när vi så småningom då kör ut från parkeringen får vi se en storögd man sittandes i en långtradare som precis avlämnat flera vagnar med blommor till butiken. Först har han alltså beskådat en virrig käring som tar fram hela sin nyckelknippa, väljer ut "rätt" nyckel, stoppar in den i bildörrens lås. Sedan två käringar som förtvivlat försöker få ut nyckeln.

En av käringarna försvinner för ett kort ögonblick samtidigt som den andra väser och spänner ögonen i bildörren och säger SLÄPP NU MED DETSAMMA DITT FÖRBANNADE LÅS och låset släpper taget om nyckeln!
 
Ja, man kan ju bara tänka sig vad denne unge man tänkte!!!
 
Hur i Herrans namn kan man vara så virrig så man tar fram hela nyckelknippan, väljer ut ytterdörrsnyckeln för att öppna bildörren. Kan bara hända mig!
 
 
Det är en sådan här nyckel man använder i en bildörr!!!!

Drömmar

 
Man pratar om att alla drömmar har en betydelse rent symboliskt.
 
Om detta är sant då undrar jag vad det är för symbolik i mina drömmar.
 
I många år drömde jag om att vi, min fd man och jag, hade köpt huset i Sävedalen där jag växte upp. Det kändes fantastiskt att äga mitt gamla barndomshem och allt var precis som när jag flyttade från för en massa år sedan.
 
Sedan 6-7 år tillbaka drömmer jag inte detta längre. Istället har jag en rätt jobbig återkommande dröm att jag letar febrilt efter min handväska. Eller att jag skall iväg hem från en resa och har inte ens börjat packa och bussen ut till flyget hem skall gå vilken minut som helst! Jag rafsar och jag river i kläder och ting för att få ner det i resväskan men inser att jag kommer inte att hinna. Då vaknar jag upp och tänker, tack gode Gud, det vara bara en dröm!
 
Knasigt. Väskan kan jag förstå eftrsom jag vid massa tillfällen glömt kvar den men jag har hittills alltid fått tillbaks den. Men att jag inte är färdigpackad. Jag som alltid är klar i väldigt god tid både vad gäller packning och i tid på flygplatser m.m..
 
Är det någon som är drömtydare? Någon som kan sådant där mer än jag? I så fall har jag en massa andra knasiga drömmar jag gärna skulle vilja få hjälp med. Fast jag tror nog att det mesta bara är en massa trams man drömmer men........ kanske inte allt.
 
Vi får se - kanske får jag svar!

Välkommen till knapptrycket, du får nu 5 val

Har ni tänkt på hur sällan det numera är som man når en helt verklig människa av kött och blod när man ringer upp ett företag. Det spelar ingen roll snart om det är stort eller litet.
 
Välkommen till Knapptryckeriet. Du får nu 5 val. Press one if you would like to have an english version. Tryck två om du vill komma till lagret, tryck tre om du vill komma till ekonomi, tryck fyra om du vill komma till grossen o.s.v, o.s.v.!
 
Ja så trycker man på en av de där knapparna och se då kommer nästa knapptryckeri. Tryck 1 om du är privat person, tryck två om du inte är det.....nja så säger dom kanske inte men dom frågar i alla fall efter om du vill vara en privperson eller företagare...fast du är väl privatperson då med faktiskt...eller????
 
Ja så har du då knappat dig vidare och vill det sig riktigt illa så får du göra en knapptryckning till och en till och en till.........
 
Sedan står du i kö och är nummer 23 i kön!
 
I det ögonblicket är jag på väg att mista förståndet!!!!! Orkar jag vänta tills det äntligen kommer något som skall likna mänskligt i andra luren så är jag inte lika trevlig som jag var när jag slog telefonnumret från början.
 
Stackarn som svarar får sig en rejäl dos av sunt förnuft tilldelat sig och sedan säger jag
 
- Nej, så klart jag kan inte skylla detta på dig, du är ju bara en budbärare.
 
Så stammar den stackarn fram att han skall vidarebefodra detta till högre ort och så tänker jag....ja,ja, och vad hjälper det? Inte ett skit. Jag får återigen be om ursäkt för mitt burdusa betéende och tänker...vad katten tog den mänskliga faktorn vägen????
 
Än värre är det om man hamnar på ett företag, myndighet som ber dig berätta om ditt ärende.
 
Wow, tänker jag - nu min lilla vän skall du få höra
 
Så berättar jag och berättar jag och till slut väntar jag på svar varpå rösten svarar
-Jag förstod inte vad du sa, kan du säga ditt ärende!
 
-Vad då inte fattar, jag har ju varit så tydlig jag kan, vad är det du inte fattar???

Återigen
-Jag förstod inte vad du sa, du kopplas nu till telefonist!
 
Ha, ha, det var ju precis det jag ville, koppla mig till en männsiska av kött och blod TACK!!
 
När man några få gånger kommer till den där mänskliga faktorn direkt, då blir jag så paff så då undrar jag var katten tog knappvalen vägen?????
 
Hej du har kommit till Tinna Knape. Du skall nu få 4 val. Press one for an english version. Tryck två om det gäller något kul, tryck tre om det gäller något tråkigt, tryck fyra om du bara vill prata med mig för att du inte har något annat att göra, och sedan bestämmer jag om jag vill svara, allt utefter vilket knappval du gjort!!
 
Det var allt för nu! Ha en bra dag!

Så mycket dumt folk det finns!

Tänk jag slutar aldrig förundras!
 
Människor med så dålig självdistans, som tror världen snurrar enbart kring dom själva.
 
Jag har träffat flera av denna sort, vissa värre än andra.
 
Männsikor som mer eller mindre njuter av att göra andra illa, som inte har förmågan till empati överhuvudtaget.
 
Vad beror det på att vissa utvecklas åt detta hållet? Är det deras egna tillkortakommande som styr? Deras dåliga självförtroende som styr? Inte föds man till detta. Vad är det som händer på vägen i dessa personers liv?
 
Vad vet jag, en vanlig enkel liten människa som inte ens förstår hur människor är funtade som gör så här.
 
Jag har en otrolig bastrygghet (har jag förstått under livets gång) som gör att jag mycket sällan tar åt mig av dessa personers påhopp och elaka kommentarer. (Tvärtom så skickar jag gärna tillbaka en och annan sanning. Som självklart inte är speciellt uppskattat.)Det vet jag däremot andra som har gjort, som kanske inte har den självkänsla som behövs för att inte bry sig. Människor som blivit mindre och mindre allt eftersom processen pågår.
 
Vad jag heller inte förstår är hur dessa personer kan dra till sig andra och får med dom i denna process. Personer som ser upp till dessa personer!! Se upp till en så egotrippad, självälskande person. Den personen älskar ju bara sig själv......inga andra. Han/hon vill bara ha ja-sägare runt sig och personer som älskar honom/henne.
 
Dessa personer är för mig väldigt, väldigt små. Dessa personer är de jag helt utesluter ur mitt umgänge. Dessa personer klarar jag mig alldles utmärkt utan.
 
Men jag slutar ändå aldrig att förundras att dom finns och varför!!!

RSS 2.0