Våran midsommarhelg i bilder

Fantastisk helg vi hade här i Sundhammar i midsommar.
 
Med nära och kära och en massa härliga ungar! Ja, då trivs jag som allra bäst. Och maten som jag lagat var som vanligt alldeles för mycket....nu har vi ätit rester i ett par dagar, nu får det vara nog....fåglarna blev jätteglada (fast inte den truten som var och kalasade och Ebba kom i ett jehu och sög honom/henne. Mattes rop avslutade dramatiken och truten flög iväg, något chockad. Om den kommer tillbaka efter denna upplevelsen.....tror inte trutar har så långt minne och mat är nu ändå livsnödvändigt)!
 
Här kommer nu en samling bilder som beskriver lite av det vi gjorde i helgen!
 
Detta blev en del av midsommarblommorna i krans och bordsdekoration
 
En del av buffématen står beredd för att plockas in
 
Lite kallt........
........och lite kallt........
 
 .......och lite varmt.
 
 Elena, Douglas och Philip - Magnus härliga familj
 

Bodil och charmtjejen Hanna
 
 Mamma Jessica och solstrålen Maja...............

 ......och lillprinsen Leo.......
 
 .....och en avslappnad pappa Henrik
 
 Och alla samlade med tillkommande gästerna Roger och Svisse
 

Midsommarafton blev sen, midsommardagen blev också sen för då anlände även en gäst (som vi inte hade räknat med haha) i sena timmen. Söndagen var jag cafévärdinna vid ett maskerad-ridlekis-event (det blev ett vääääldigt långt ord) som blev sååå lyckat. Den kvällen och natten lovar jag att jag somnade utan vaggvisor 21,30 och sov som en stock hela natten! Den äldre damens kropp behövde detta men ojoj vilken fantastisk midsommar vi haft. Tack mina nära och kära! Utan er hade livet blivit himla trist!!!
 

  

 
 
 

Vilken härlig helg

Denna helgen har varit intensiv med familj och vänner och fullt ös!
 
Barnens f.d. barnflicka, som vid den tiden var 19 år (och det är nu lika många år sedan) var här på besök med man och barn; Jessica, Martin och charmtjejen Mimmi.
Det är egentligen fantastiskt, för det var många år som vi hade tappat kontakten efter att barnflickejobbet var över men se då hade äldste sonen haft kontakt ett bra tag med henne via FB och meddelade inte sin mamma detta!!!!. Inte förrän jag vid ett tillfälle sa att det skulle vara så himla roligt att få kontakt igen med "Jacka" (yngste sonens namn på henne, han då 1 år) men hur hittar man en tjej med ganska vanligt efternamn i Borås???
 
Ja nu fann vi varandra i alla fall och även om hon då flyttat med mannen i sitt liv till Kuggeboda, utanför Ronneby, så var vi där ett par gånger och hälsade på. Tack och lov har de nu flyttat till Fritsla, klart kortare resväg och dessutom finns världens mysgaste pryttelaffär alladeles granndörrs där de bor. Kan det bli bättre???
 
Men nu var de och hälsade på oss och Mimmi var dessutom inbokad hos min goa kära väninna Marie för lite hästridning på hennes små s.k. Luddisar (shetlandsponny). En överlycklig Mimmi som både fick åka finekipage genom Sundhammar med Luddis nr 1, Tarzan och Sverigelövad vagn på självaste Nationaldagen.
 
 
 
Här kommer Sundhammars absolut vackraste ekipage
 
Dessutom blev det ridning på Luddis nr 2 och hon visar redan stora talanger att bli en riktigt duktig ryttare! Marie var mycket nöjd och självklart en överlycklig Mimmi!
 
 
Här är delar av sällskapet uppradat ihop med Luddis nr 2, Lucky!
 

Sedan blev det självklart god mat och dryck och även vår Marie var med oss på  eftermiddagen/kvällen. Så härligt Nationaldagsfirande med grill och massa tillbehör.
 
Och så mitt i alltihop kom det en helikpter flygande och gjorde en sväng över Stugan.......undrar vem det var? Jo så klart sonen som tog en liten extrasväng för att hälsa alla en trevlig nationaldag! Använde t.o.m. landningsljusen för att markera att det var han!!! Det hade han INTE behövt - vi visste ju vem det var ändå fast det blev lite extra effektfullt ändå!
 
 
Fotot taget från ett tidigare tillfälle
 
Dagen efter bjöds det på söndagsbrunch i Stugan och då kom även sonen Magnus med flickvän Elena och buspojkarna Douglas och Philip. Huset fullt kan man lugnt säga! Men det är ju så jag vill ha det!
 
När alla hade åkt så sa min älskade, tålmodiga Håkan - Nu skall det bli skönt med en lugn egenkväll!
 
Trodde han ja, se då ringde min f.d. svåger och svägerska och undrade om de fick titta förbi. Visst fick dom det och middagen utökades med två personer till. Och middagens rabarberkyckling fick "med beröm godkänt".
 
Efter en hektisk helg var det gott att få lägga sig och veta att imorgon får vi sova så länge vi vill!
Om vi gjorde det....nja inte jag, uppe med tuppen och tog lång härlig promenad i underbart väder.
 
Väl nere vid havet fann jag att bryggorna kommit i....ja just det, det är ju juni nu! Man glömmer lätt det när värmen inte håller sig mer än runt 10 grader!
 
 
Bryggan har kommit men inte badvärmen!
 
Nu är det åter vardag och värmen har ju faktiskt lovat svepa in över landet! Vi hoppas det för nu är jag innerligt trött på kyla, regn och blåst!!!!

RSS 2.0