Julhälsningen 2016 från Tinna och Håkan

 
December 2016

I år kommer det inget julkort/brev från oss i brevlådan till er. Julkortet får bli såhär istället. Anledningen är inte att vi inte vill men vi bestämde att den summan vi lägger på dessa julkort (och lite till) ska vi istället skänka till Unicef och barn i nöd. Alla dessa fantastiska ungar som inte får uppleva en jul i glädje och harmoni, gemenskap med familj, släkt och vänner, inte får äta sig mätta eller ha friskt vatten som rinner ur kranen.

 

För mig är dessa barn även mitt ansvar och ”en gör så gott en kan”!

 

Tänkte att vi skickar det vanliga julkortet därför på detta sätt, tiden att ta fram det tar lite längre tid i vanliga fall, inget tryck, inga kuvert och inga frimärken men jag lovar, julhälsningen är lika varm och innerlig ändå!

 

Vårt år 2016 har varit ett helt fantastiskt år med bröllopsdagen som höjdpunkten såklart! Trodde väl aldrig att jag någonsin skulle gifta om mig, tyckte ganska länge att ett äktenskap räcker. Behöver inte befästa vår lycka med ringar och löften men se även en så klok kvinna som jag är kan ju ändra mig! Nu är vi ett ärbart gammalt strävsamt par men det tog allt ett tag innan det kom naturligt att säga ”min man” respektive ”min fru/hustru”. Sommar- bröllopsfesten vi sedan hade i augusti går väl inte att toppa något mer år men…..man vet aldrig. Nästa sommar firar vi ju 10-årsjubileum för sommarfesten i vår trädgård, så man vet aldrig!

 

Ja detta var en av de härliga stunderna, nu till det sorgliga.Tyvärr har flera av våra vänner lämnat oss detta året vilket för några av dom var alldeles, alldeles för tidigt. Det känns så förfärligt ledsamt att dessa så glada, livfulla, optimistiska personer inte fått vara kvar här hos oss. Tänk, jag tror faktiskt vår Herre hade det lite tråkigt och behövde lite fest och flärd uppe hos sig, ja tänk vad kul han fått det nu då. För oss blev det däremot lite tråkigare! Tack för den du, käre Herre!

 

Man får sig en tankeställare om vår egen förgänglighet och bräcklighet. Visserligen lever både Håkan och jag så mycket fullt ut som vi kan, vet att vi bara har det här livet och att det inte går i repris men ändå. Vi blir extra måna om varandra, livet och den tillvaro vi nu har tillsammans när man konstaterat hur snabbt livet kan förändras.  ”Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och något alldeles oväntat sker. Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer.” Alf Henriksson.

 

Tillbaka till glädjeämnena och en av dessa är julpyntningen. Ni som känner mig väl vet att jag fullkomligt ÄLSKAR JULEN! Inget slår denna högtid, även om påsken inte ligger långt efter! Nu har vi färdigpyntat Stugan, här är det jul i varje hörn och Håkan säger att vi har nog även ”tomtar på loftet”! Ja det är klart för där bor ju vår hustomte ju. Nu är granen inne och det luktar så gott, det luktar JUL! Maten är förberedd så långt det går och som vanligt har jag laddat upp med alldeles för mycket mat, ” same procedure as every year”. Så är det nog för de flesta av oss tror jag. Finns inget godare att gå och småplocka från resterna dagarna efter jul fram till nyår. Så är det i alla fall i detta hushållet.

 

Med andra ord – Kära Jul du är såååå välkommen så!

 

Så till sist; Till er alla från oss båda önskar vi nu en riktigt

 

RSS 2.0