Boktips

En väldigt annorlunda bok men mycket läsvärd. Dagboken börjar den 5 oktober 1949 där Helene Hanff från New York, skriver till ett antikvariat i London och efterfrågar vissa böcker. Hon köper en hel del böcker under åren som går för max 5 dollar. Det är korrespondensen fram och tillbaka som utspeglas i denna bok och snart är hon personlig vän med både säljaren i bokantikvariatet, hans fru, deras granne och övrig personal i bokhandeln. Urmysig. Läs den! Finns bl.a. på Adlibris för 37 kr.


Ett år äldre.... igen!!!!

Ja så har man då blivit ett år äldre. Det där med ålder - att åldras - att bli äldre - att bli gammal... ja kärt barn har många namn....

Jag har funderat på om jag har problem med att bli äldre - gammal. Nej, jag har inte det faktiskt. Jag har problem med att jag gick upp i vikt när jag slutade röka men det kan man ju faktiskt göra något åt. Att man åldras - nej det kan man inte göra något åt. Man kan ta väl vara på sig, motionera, äta rätt, se till att man få tillräckligt med sömn, ha roligt och skratta mycket. Allt detta bidrar naturligtvis att kroppen mår utmärkt och att man inte känner av åldrandet så där förfärligt mycket. Jag kan ju inte påstå att jag gör mycket av det där.... mer än att jag skrattar mycket!! Motionerar..nja, om inte vädret är som nu så promenarar jag lite längre med Ebba. Äter rätt...mjaa, jag äter gott och är mycket återhållsam med sockerhaltig mat... sover... ja det gör jag nog förstås men jag är långt ifrån någon sjusovare. Men jag MÅR bra och det är väl huvudsaken... eller?

Det blir inget kalas idag med familjen. För det första är det gööörtråkigt väder och för det andra så är inte Peroch Emelie hemkomna ännu. De lämnade Frankrike imorse och hinner inte hem. Så vi tar det på söndag. Om alla kan. Snälla nån - nu är inte födelsedagar så viktiga längre men det är en anledning för samvaro! Och det är viktigt.Denna bilden togs på min namnsdag, den 24 juli när vi hade vår grannfest.

Så var det Ebbas tur......

...att rymma. Fast detta var värre än Fabians rymning. Hon sprang efter små kid, alltså rådjursungar. En person som bor längre bort fick syn på henne och fick även stoppat henne. Då hade hon redan varit och nafsat dessa små i "rumpan". Vi hörde henne skälla men kunde inget göra. jag ropade och busvisslade men hon brydde sig inte för fem öre. Hon var som man säger "blockerad". Tack och lov så hände inget mer och grannen fick tag i henne och lotsade henne hem. Jag var helt genomsvett. Hon stack när vi skulle säga hej då till våra gäster. Hon fick antagligen vittringen och svisch så var hon borta. Jag skall inte säga vad jag sa till henne när hon kom tilbaka. Det lämpar sig inte i tryckt form!!!!! En mycket, mycket dämpad hund gick snabbt och la sig i underslafen - gjorde sig så osynlig hon bara kunde. Även i morse var hon dämpad. Hon vet precis varför matte är arg. Arg är ju egentligen inte rätta ordet. Jag var ju först så himla rädd - jag hörde ju på hennes skall att det var något utanför det vanliga. Visste inte vad eller vem hon skällde på. Hjärtat - ja om det var i halsgropen när Fabian rymde så låg det just nu utanför kroppen och slog med 200 slag i minuten. Så kom då äntligen grannen med henne, en ganska förbannad granne som lite senare ringde och bad om ursäkt för sin aggression. Jag beklagade redan när han kom med Ebba att vi/jag hade gjort fel som inte hade full kontroll på henne, tackade trots hans ilska för att han kom med henne och var så tacksam att inget hände rådjurskidet (nafset var ju inte bett utan markering att "jag kan ta dig om jag vill"). Det var ju gulligt att han ringde igen ändå. Jag förstår ju att han var förbannad. Hade nog jag med varit. Jä....a hundägare som inte har kolla på sin hund. Nej det hade jag inte. Nu kommer jag definitivt att ha det. Ingen mer lös hund på kvällen. Inte på dagen heller men just kvällen är något speciellt. Då kan hon, i skydd av mörkret, försvinna fullkomligt obesedd. Ja det slutade ju lyckligt och jag tackar vår Herre att inget mer hände. Dessa djur....... Nu ligger hon ute i trädgården, i band så klart. Och i band lär hon vara numera så länge det finns små kid som springer omkring här. Och det finns massor av små kid i Sundhammar.Så söta och ack så försvarslösa mot dumma hundar!!!

Tisdagsmiddag - äntligen!!!

Ja det låter ju inte klokt - vi har ju middag för Håkans familj framförallt och även min i den mån de har möjlighet att komma. Så varför skrev jag äntligen????? Jo för att jag älskar dessa dagar när familjern samlas och tjötar och skrattar och diskuterar. (Just nu jamar Sixten så jag tror jag blir vansinnig..... bara ett litet inpass).

Idag har vi bestämt att det skall bli pannbiff med lök. Och grönsaker från trädgården. Ville bara visa upp vilka (Nu slutade Sixten jama och öppnade linneförrådsdörren. Nu ligger han nog på nystrukna örngott eller liknande... denna katt...)

Detta är tillbehören idag:


1 dm i omkrets blomkålshuvudenLilafärgade bönor och haricovert

Späda morötter har jag inte på bild faktiskt - glömde fota!!!Blandad sallad och rättika är från egen odling men INTE tomaterna. Men det är inte långt kvar det heller. Gurkorna har jag gjort slut på men snart, snart kommer det nya. Fattar ni att jag ÄLSKAR detta!!!!!!

Nu väntar jag bara på gästerna och Håkan för Håkan kommer med löken (den har jag inte börjat odla ännu....)!!


Glömt att berätta....

att vi är hundvakter för Fabian några dagar igen. Denne goa, fantastiska hund som ALDRIG springer bort från oss, rymde igår. Mitt hjärta befann sig någonstans uppe i halsgropen där det slog ungefär 120 slag i minuten!!! Jädra hund. Vi ropade, ropade, letade, letade men ingen hund. Till slut tog jag bilen och började leta. Jag åkte ner mot havet och tänkte kolla nere vid vattnet men trodde inte han gått så långt. Nja, inte SÅÅÅ långt men näst intill. Han var på väg upp till Toftåsen 8. Han blev så glad när jag ropade och sprang med viftande svans fram till mig och hoppade glatt och tacksamt upp i skuffen. han var rejält trött. han måste ha sprungit mer eller mindre hela biten. Denna stora hund som man faktiskt kan se att han börjar bli lite gammal. Han har inte samma ork längre som förr. Om han var glad så var jag ännu gladare. Numera är han faktiskt bunden. Vågar inte chansa mer... alla dessa badjä....ar som kör långt över begärd hastighet här och store Fabian som lufsar helt i sina egna tankar och dofter. Usch och fy... men han kom hem igen. Det blev extra gott tillägg till hundfodret till middag - kokta kycklingmagar. Smaskens sa både Ebba och Fabian. Till frukost hade dom fått överbliven Hälleflundra som tillägg. Gott det med. Idag var det vanligt torrfoder till frukost - då äter dom inte upp kan jag säga. Håkan skall köpa med sig kyckling som jag skall koka så dom får till middag. Fabian får bara köttet och Ebba lite av skrovet också. Nä, det går ingen nöd på någon av dom. Så blir det tur uppe i bergen senare i em när värmen lagt sig lite.

Fabolito tog en rejäl eftermiddagslur efter den springturen


Aurofjäril


Denna lilla fjäril cirklar hela tiden runtom vår lavendelrabatt. Sätter sig en stund och suger nektar, fladrar igen till nästa blomma, till nästa och så vidare. Har nu äntligen hittat vad den heter. Aurofjäril. Den är vit med samma lavendelblå kant som blommorna och sina små ögon. Finns en liten filmsnutt också. Visst är den söt!


Vad mina vänner betyder för mig!

Man får så många mail som handlar om vänner och hur viktigt det är att vårda och vara rädd om! Ibland blir det så många och så långa mail att jag inte hinner (i alla fall på arbetstid) att varken läsa allt eller skicka vidare. Sedan är jag av den sorten att jag tycker dessa mail är så vansinnigt opersonliga egentligen. En del, och det är inte så många, är speciella och som jag känner jag vill skicka vidare. Men oftast inte. Jag skickar gärna egna mail istället. Med mina ord. Till dom som jag just då tänker på.

Så många gånger som mina barn och några av mina vänner stöttat mig under en period när jag tappade fotfästet ett antal gånger under den perioden. Både några som inte bodde eller fanns i min närhet men framförallt några som fanns allra närmast.

De har stöttat när jag inte orkat, de har tröstat när jag bara grät och grät, de har funnits där när jag tappade fotfästet totalt. De har t.o.m. mött upp i mottagningsrummet när akutvården var enda räddningen.

Så bl.a. har jag skrivit på en annan persons blogg som just nu går igenom en sådan tuff fas i livet så det nästan känns omänskligt. Läs gärna hennes blogg http://mammamelissa.com/. En ung tjej som borde skratta och känna varma positiva vindar mot sitt ansikte istället för otrolig sorg och iskyla. En tuff tjej -  men innerst inne är vi trots allt inte så stora när världen rasar emot oss.  Som inte bara förlorat sina tvillingdöttrar i magen under mycket dramatiska omständigheter,nu går hon dessutom igenom en mycket tuff skillsmässorprocess.
Så läser jag alla dessa otroligt fina kommentarer på hennes blogg (bloggen som är av hennes ventiler för att ORKA  gå vidare) och även vänskapshandlingar som hon får. Och så blir jag så varm i kroppen. Både för hennes skull men även för min egen skull. För jag kommer att tänka på mina vänner och vad ni betytt för mig.

TACK ALLA NI OCH FRAMFÖRALLT NÅGRA SPECIELLT, FÖR ATT NI ORKADE OCH STOD UT med en väldigt trött, ledsen, rädd, förtvivlad och däremellan jävligt förbannad Tinna under hela min process! Ni har verkligen älskat mig när jag som minst kunde ge tillbaka till er. Ni fanns ändå!!!! Mina barn (som stöttat trots att det säkert ibland var väldigt jobbigt - lojalitetskonflikten fanns där naturligtvis flera gånger), Margareta (som aldrig, aldrig var längre bort än ett telefonsamtal och som kom som ett skott så fort jag behövde någon nära mig, som gav mig egen nyckel till deras lägenhet och gästrummet som var "mitt", som stod och väntade på mottagningen med choklad och frukt m.m., m.m.), Anna-Lena (som ringde kollade upp mig, skickade sönerna för att hämta mig när livet var jobbigt, jobbigt), Birren (som ringde, mailade och skickade fantastiska kort...), Pärlökarna - mitt älskade matgäng (som gav mig dom så otroligt viktiga stunderna av varm gemenskap och en massa skratt och som orkade lyssna på en hel del av besvikelser och ilska som fanns inom mig) m.fl., m.fl. Ni finns alla väldigt nära mitt hjärta och idag - när jag mår så oförskämt bra tillsammans med min älskade Håkan. Ni är alla mina hjältar - bara så ni vet!!!


 

Kunde inte låta bli att använda denna bilden. Det bästa man har närmast hjärtat!!!!

Victor Borge - vilken artist - 1909-2000

En av mina absoluta favoriter genom alla tider - mina föräldrars favorit också - är Victor Borge. en fantastisk pianist och en helt otrolig komiker. Detta är en av alla de helt underbara framträdande. Bara njuuuut!

Precis så här mår jag med!!!!!Fast vi SKA INTE gifta oss. Annars stämmer det mesta!!!!!!!

Två veckor kvar

Ja nu är jag precis i början på vecka nr 3 av min semester. Har haft 2 underbara veckor med mycket vila men också en hel del aktiviteter. Framförallt har vi samlat våra vänner och familj så mycket vi kunnat. Igår var Josefins föräldrar här ihop med Erik och Josefin förstås. Fisken blev perfekt och med gott vitt till så blev det smaskens. Hade en jättetrevlig kväll - IGEN - båda föräldrarna är urtrevliga. Hennes mamma och jag är nog väldigt lika och vi bestämde att vi måste träffas lite oftare.

Låg och funderade på en sak i morse. Denna fantastiska fisk med sina olika stavningar. Jag tror att det från start Hälleflundragatan i Fiskebäck men nog var det helgeflundra som är ursprunget. Och varför heter den så egentligen??+ Är det för att det var en festfisk och bara serverasdes på helgerna??? Någon som vet.

Ja jag undrar sa flundra om gädda är fisk... då e han för smal för å vara frisk!


Hälleflundran (Hippoglossus hippoglossus), tidigare också kallad helgeflundra, är den största av alla plattfiskar och uppnår en längd av upp till 3,5 meter och vikt av 325 kilogram. Förr i tiden, när fisketrycket var mindre, kunde den nå en längd av upp mot 4,7 meter.

Så nu vet ni det.. men fortfarande inte varför den heter så!!!

Idag mår jag som jag förtjänar!!!

Dagen efter vår sommarfest. Och det känns! Det bleven fantastisk kväll med mycket tjat och mycket skratt.Maten blev perfekt och grillmästarna Fredrik och Håkan grillade karréskivorna perfekt. Drinken innan var jättegod. Tyckte även jag som inte är sådär överförtjust i lite sötare drinkar. Men den var väldigt fräsch och riktigt härligt grön. Det skall jag göra igen! Mycket vin blev det och alldeles för lite vatten. Min kropp signalerar det idag med huvudvärk!! Inte så farligt faktiskt men ändå. Hade jag druckit mer vatten hade jag inte haft någon huvuvärk. Men den kommer snart att försvinna... Treo ni vet!!!

Det blev alltså en underbar kväll och fantastiskt väder. Vilken himla tur vi hade för idag regnar det. (Tyvärr hittar jag inte sladden till kameran så att jag kan överföra bilderna.... får sätta in en bild här senare.) Alla kom och alla trivdes. Ungarna hade hur kul som helst både med varandra och med oss vuxna. Vi kunde sitta ute hela kvällen. Och det gjorde vi, till sent framåt natten. Och ni vet ju jag,,, som brukar somna vid nio, halv tio i TV-soffan. Kom inte i säng förrän efter midnatt. Så idag mår jag alltså som jag förtjänar. Äsch så farligt är det inte men en timmas vila skall det bli snart för ikväll kommer nya gäster. Håkans son Eriks, hans flickvän Josefine och hennes föräldrar. Idag blir det fisk, hälleflundra med skirat smör och pepparot. Gott, gott. Skall ner och plocka lite sockerärter som jag skall ha till. Och så melon till dessert. Och kaffe och kaka. Kakan är rester från igår. Ja det är inte jag som bakat utan grannarna. En fantastiskt god mjuk äpplekaka och en chokladkaka med chokladglasyr. Urgoda.

Till mina kära grannar vill jag nu till slut bara säga, VILKET GÄNG. Jag är så innerligt tacksam att jag har fått denna gemenskap och stortrivs som nästan äldst i kvarteret. Håkans kommentar imorse var "Detta får vi allt se till att det blir tradion". Så nästa år vid ungefär samma tid är ni välkomna igen.

Här kommer äntligen en bild!!!Tomatsalsa

Här är ett av recepten för imorgon.

Tomatsalsa

4 portioner

  • 2 tomater

  • 1 rödlök

  • 1-2 vitlöksklyftor

  • 1 tsk färsk finhackad chilipeppar

  • 1 dl färska basilikablad

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk vinäger

  • salt, peppar, socker

Gör så här

  • Skär tomatena i små bitar och hacka löken fint. Blanda. Tillsätt pressad vitlök, chilipeppar och basilika. Häll i olja och vinäger. Vänd samman ingredienserna. Smaksätt med salt, peppar och socker. Låt salsan stå och dra någon timme.

Jag har gjort allt klart förutom att jag inte har hällt i olja och vinäger samt salt och peppar. Saltet drar ju ur vätksan så det blir så väldigt "vattnigt" och olja och vinäger gör den "görig" om den får stå för länge. Peppar väntar jag med tills jag smakar av imorgon vilken styrka den fått. Lovar berätta resultatet.


Det skall bli grannfest imorgon

Ja, imorgon, lördag, kommer alla grannarna till oss kl 17.00, Helt fantastiskt. jag fick idén att samla alla och Håkan tyckte det var ett utmärkt förslag. Så sagt och gjort, för 2 veckor sedan frågade vi alla och alla kunde komma. Så det blir en härlig sommarfest på min namnsdag, Kristina-dagen. Skall bli jättekul.
Var och en tar med sig egen dricka och resten fixar Håkan och jag. Det blir en melondrink innan (lite melonlikör och resten mousserande vin) med en melonskiva och fläder/jordgubbssaft med jordgubbe i till barnen. Så blir det chips och gorgonzoladip samt massor av körsbär (som jag skall plocka idag och ställa i kylen).
Skall även marinera karréskivorna idag så de får ligga ett dygn med sin marinad i kylen (marinaden gör jag själv med massa gott i) och så blir det ljummen färskpotatissallad med ruccola. Till detta skall jag servera en tsatsiki som jag gjorde igår och som skall få "gotta till sig", en egengjord tomatsalsa,  vattenmelon- och fetaostsallad och en italiensk sallad med tomater, mozzarella, capris, pfeferoni, kalamari och gröna oliver med vitlök och självklart MYCKET basilika. Den skall bli jättespännande för jag har aldrig gjort, eller då smakat den heller. Kommer även att ha en ren grönsallad också. Alla gillar ju inte alla dessa konstiga saker jag hittar på. Glass och färska hallon, jordgubbar och smultron till dessert. Och kaffe efter det förstås.
Har faktiskt garderat mig också med blandfärs så att vi förbereder hamburgare till de barn som hellre äter det än kött. Skall göra hamburgerdressingen idag till detta.

Skall bli så kul att alla kommer - och alla barnen. Vilket tjo och tjim det kommer att bli!!!!


Prinsen af Sundhammar

Det här är hela Sundhammars prins... prinstiteln har han fått av mig. Han är det goaste och jag (och Håkan) älskar honom så otroligt. Han vet om det också. Säger jag (vilket jag ofta gör) Åh vad jag lskar dig, så svarar han lugnt och som ett klart konstaterande, -Jag vet!
Han rör sig tryggt mellan sitt eget hem och oss (det är ju bara en häck emellan) och kommer lite försiktigt runt hörnet på morgonkvisten, tittar lite under lugg för att se om det är ok att han kommer och så säger han -Tinna, nu är jag här! Snälla nån, mitt hjärta brister. Jag kan inte längre klaga på att jag inte har några egna barnbarn för nu har jag det bästa av alla världar. Jag får ha min prins så mycket vi vill och rår oss ändå väldigt mycket själva. Ja det finns många historier om vår lille prins och dessa kommer att bli nedpräntade här inom snar framtid.Prins Noah af Sundhammar

(Självklart har jag fått föräldrarnas tillstånd att lägga upp hans bild här på min blogg!)

Nu mår jag bra!!!

Låter som jag varit sjuk eller nåt ditåt. Nej jag har INTE varit sjuk. Föresten pumpar jag i både mig och Håkan en massa nyttiga piller (Omega 3, krillolja, CLA, rosenrot m.m.), sammanlagt äter vi 5 olika varje morgon. Har inte haft en sjukdag på väldigt länge...jo föresten för migrän. Men mot det finns det inget att göra. Den kommer nästan bara vid extrema lågtryck, som innan ett åskväder. Men annars - NEJ. (Håkan bara sväljer...han frågade en gång var alla piller var bra för. Jag svarade att bry dig inte, bara svälj! Han tittade väldigt gulligt på mig - log - och svalde! Ja han vet ju att jag ger honom alla dessa för att jag är rädd om honom!!! )
Fast det var inte det jag menade när jag skriv överskriften. Jag mår så bra i själen.
Min goa "syster" Margareta sa häromdagen när vi talades vid att hon ser att jag har fått ett "lugn" i min tillvaro som lyser igenom hela mig. Ja det är sant. Jag har fått harmoni. Mitt liv nu och då är som natt och dag.
Ja, nu mår jag bra.
Fortfarande har jag mina överviktskilon sedan jag slutade röka men med lite bestämdhet skall jag ner dessa också. Allt har sin tid och nu är det kilonas tid. Mycket frukt, sallad (herregud vi har så mycket grönt i landen så jag skulle kunna bli vegetarian) och promenader (gick däremot inte för några dagar sedan - det var så kvälmande varm att man pustade vid minsta ansträngning) och salta bad skall göra sitt. Inget socker och inga mjölvaror (utom knäckebröd - det ÄLSKAR jag) så skall ni se att det nog fixar sig det med.
Klockan är nu 07.00 på morgonen och det kvittrar och sjunger utanför fönstret. Jag älskar dessa tysta mornar. Hundarna (vi passar Fabian denna veckan också) sover, Håkan sover, Magnus var förbi här kl sex och fick ett par smörgåsar (den ena med köttbullar på från gårdagens middag) och rusade vidare. Han skulle hämta en dialyspatient alldeles här i närheten och köra honom till sjukhuset. Sedan går hans taxipass av för denna veckan.
Jag var faktiskt vaken men hade tänkt gå upp och dricka vatten och sedan lägga mig igen men sedan han varit här var jag ju klarvaken. Nu skall jag göra mig en stor, stor kopp te och fortsätta fixa i gästrummet. Där vi nu placerat hela datorpaketet. Förut hade vi den i sovrummet med det blev både trångt och opraktiskt.
Vi hörs snart igen.En bild från Stugans entré.

Man lär så länge man lever...

Nu har jag ordnat så att det går att se videosnuttarna. Tack Martin för att du meddelade detta. Jag trodde att jag kunde skriva in det som "privat" på Youtube men det gick inte. Har nu alltså ändrat. Hoppas det syns nu.

Visar en bild vår vår bortskämda prinsessa som gjort sin egen plats på ryggdynorna i soffan. Hon har perfekt koll på trädgården där så hon både kan vakta och sova (jag lovar hon hör minsta knäpp trots att hon sover!!!)


Det regnar, regnar...

.. och molnen hänger så lågt att dom kan trilla ner..
Ja häromdagen regnade det ordentligt. Tack och lov för vi behövde regn, mycket regn... och mer har det kommit sedan dess. Men denna dag var nog speciell gällande MÄND!!! Bedöm självaBeviset på att Ebba KAN simma!!!!

Ja det har tagit tid och många övningar (en hel del av Emelie förra sommaren) för att få damen att förstå att hon inte druknar utan faktiskt KAN simma. I år var det dags. Nu VET hon att hon kan!Ny dator!!!!

Vi har köpt ny dator!!! Äntligen.
Så nu kan jag ta fram bilder, filmer och göra bloggen lite roligare!!!!
Det ni!!!!
Jag skall faktiskt börja med att visa mitt vackraste stilleben i trädgården.
Mitt lilla olivträd och krassen som är en specialsort, enbart bleka oranga blommor och strimmiga blad. I en gammal mjölkkanna jag hittade på en en ödeträdgård!!!!
Nu kan jag t.o.m. lägga ut små filmsnuttar!!!
Oj vad kul detta ska bli. Men vi börjar med bilderna.


Visst är den läcker!!!

Och sedan mina grönsaksodlingar, som växer mig över huvudet!!!

Jag skall skicka in en liten filmsnutt också i nästa inlägg. Se om det fungerar.


Helpdesk som behöver hjälp!

Jag beställde lite vin m.m. från Vingrossen i Tyskland (vilket jag gjort många gånger förut) nu till sommarens grillmiddagar m.m. Allt från Vingrossen var helt ok men från transportföretaget Locadi som jag sedan anlitade (dom har varit transportör de tidigare gångerna också). Först och främst blev leveranstiden alldeles vansinningt för lång (1 månad!!!). Sedan upptäckte jag att jag betalat för ett nytt medlemskap (gjorde detta första gången jag beställde vilket gjorde att alla transporter skulle bli billigare) vilket jag inte bett om. Varför följande korrespondens följde:

Jag ser att ni på min senaste beställning även debiterat följande:
st 1 års medlemskap för Prioritskunder 23 EUR 23 EUR

Detta har jag inte begärt. Vänligen betala åter!
Mvh Tinna KnapeKnape

_______________________________________________________________

»2010-07-08 11:44 / Emma .
Hej Tinna!

Ett medlemskap kan bara registreras om man som kund själv gör ett aktivt knappval i steg två i fraktbeställningsguiden. Är ni säker på att ni inte valt detta som tilläggstjänst i Locadis fraktbeställningsguide?

Önskar en bra dag!

Best Regards/Med Vänlig Hälsning

Emma
Helpdesk Operator

-------------

»2010-07-08 16:33 / Tinna Knape
Jag är fullkomligt övertygad att jag INTE gjort något knappval. Då hade jag ju inte reagerat nu!
Vill att ni gör en återbetalning till mig på mitt konto i Bohusbanken (Danske Bank) 12120147337.
Mvh
Tinna Knape

------------

»2010-07-09 08:18 / Emma .
Hej Tinna!

Vänligen sänd oss information om vad ni fått betala i fraktpris för er fraktorder.

Best Regards/Med Vänlig Hälsning

Emma
Helpdesk Operator

------------

»2010-07-09 09:00 / Tinna Knape
1 st Locadi Bussgods Standard SYD 92 Kg 70,15 EUR 70,15 EUR
1 st 1 års medlemskap för Prioritskunder 23 EUR 23 EUR

Summa Totalt: 93,15 EUR

--------------------------------

»2010-07-09 09:50 / Emma .
Hej Tinna!

Genom att ett medlemskap har skapats för er order har ni automatiskt fått billigare fraktpris för er fraktorder. Se nedan:

Locadi Bussgods Standard SYD 92Kg
Din sändning fraktas till ditt närmaste Bussgodsombud för avhämtning.
Frakttiden för denna tjänst beräknas ta 5 till 12 arbetsdagar från att vi hämtat ditt gods från angiven upphämtningsadress.
Ord. pris 81,85 EUR
Prio. pris 70,15 EUR

Detta medlemskap ger er reducerade fraktpriser under ett års tid och tyvärr är detta inget som vi kan avregistrera på något vis.
Enda sättet att skapa ett sådant medlemskap är att ni själva fyllt i detta som ett val i fraktbeställningsguiden.

Best Regards/Med Vänlig Hälsning

Emma
Helpdesk Operator

-------------------------------

»2010-07-09 10:29 / Tinna Knape
Ja det gjorde jag första gången jag beställde frakt genom er. Inte denna gången. Jag har INTE beställt detta denna gången. Skulle frakten utan detta medlemskap kosta 81,85 EUR så betala tillbaka resterande. Jag vill att ni omgåden återbetalar denna summa.

--------------------------------------------------

2010-07-09 10:53 / Emma .
Hej Tinna!

Vid problem vid betalning ber vi er att kontakta Locadi innan ni väljer att lägga fraktordern så att Locadi har en möjlighet att se vad som felar.

Om ni vill att fraktkostnaden skall återbetalas måste vi annulera denna fraktorder så att ni får lägga om denna på nytt.
Locadi kan inte betala tillbaka pengar för ett medlemskap som ni sedan kommer att kunna utnyttja i ett år framåt.

Best Regards/Med Vänlig Hälsning

Emma
Helpdesk Operator

---------------------------------
»2010-07-09 10:56 / Tinna Knape
Men snälla ni, jag vet inte hur jag skall få er att förstå, JAG VILL INTE HA NÅGOT MEDLEMSKAP I LOCADI. Jag kommer heller inte att anlita er vid någon mer frakt. Jag har redan bytt till annan speditör. Så var vänlig att återbetala det jag inte har beställt.

-----------------------------------------------------

»2010-07-09 10:58 / Emma .
Hej Tinna!

Har ni annulerat er order hos butiken och önskar att Locadi gör detsamma med er fraktorder? Har jag försått er korrekt då?

Best Regards/Med Vänlig Hälsning

Emma
Helpdesk Operator

------------------------------------

»2010-07-09 11:03 / Tinna Knape
Vad menar du???? Vad då annulera min order???? Den är ju redan levererad!!!! Av er efter mycket, mycket lång tid dessutom!!!
Ordern ser ni väl själva är levererad till min hemadress p.g.a. att ni var så sena med transporten???
Vad jag insåg när jag senare tittade på totala kostnaden för denna leverans var att ni debiterat medlemsskap som jag inte bett om. Det är denna jag vill ha tillbaka!
har jag förklarat detta tydligt nog nu????

--------------------------------------------

»2010-07-09 11:11 / Emma .
Hej Tinna!

Nu har jag förtått detta tydligt nog.
Ingen återbetalning kan ske nu, då er order redan levererats.
Om fallet är så som ni beskriver så bör ni ha uppmärksammat detta då ni fortfarande var kvar i fraktbeställningsguiden, det vill säga i det steg då information ges om vilka tjänster ni valt och vad ni kommer att få betala för detta.

Best Regards/Med Vänlig Hälsning

Emma
Helpdesk Operator

------------------------------------

»2010-07-09 11:21 / Tinna Knape
Jag förstår inte vad problemet är! Att inte kunna återbetala något jag inte beställt skulle ni alltså inte kunna återbetala. Detta är ju näst intill stöld. Det rör sig inte om någon större summa, 10 EUR kan jag både ha och mista men det är principen Emma. jag vet inte vem som är ansvarig på ekonomiavdelningen men även hos er måste ni väl inse att det gjorts ett misstag hos er som borde i rimlighetens namn rättas till. Detta säger ju en hel del om företaget Locadi!!!!!
Jag kommer att tillskriva Vingrossen och lämna denna konversation till dom för sin information.

------------------------------------

»2010-07-09 11:29 / Emma .
Hej Tinna!

Hur skall Locadi kunna åtebetala er nu när tjänsten redan är utförd och medlemskapet som ni påstår att ni ej har valt även den är utnyttjad för denna transport. En återbetalning måste ske i det läge då tjänsten ännu ej påbörjats av Locadi.

Best Regards/Med Vänlig Hälsning

Emma
Helpdesk Operator

------------------------------------

Mitt slutsvar blev sedan (som jag inte fått något svar på!!!)

Ni måste ha oerhört svårt att lösa problem i ert företag. T.o.m. små problem som detta. Om medlemskapet, som jag inte vill ha, gjorde så att jag fick frakten ca 10 EUR billigare och medlemskapet kostade 23 AUR så är det för mig ganska enkelt uträknat att det är skillnaden däremellan som ni skall betala tillbaka.

Hur svårt kan det bli??????

-----------------------------------

 

Ja, att jag aldrig mer kommer att använda Locadi förstår ni nog. Och jag tror dom är precis lika tacksamma för det!!!!

 

 


Nu är det snart semester och jag lovar bli flitigare på min blogg!!!!

Ja det har varit en hektisk period på jobbet och även på fritiden. Stugan är ju mitt livselexir och den tar upp mycket av min lediga tid. Och då är jag utomhus. Jag har sått, planterat, grävt upp och planterat om, hittat ännu nya växter på Plantagen och planterat igen. Fått nya idéer, grävt och planterat. Uj,uj vilka workoutpass man gör utan att tänka på det. Så himla mycket roligare än att vara på gymmet. Lovar att sätta ut lite bilder nu när jag är ledig i HELA 4 veckor. Vårt grönsaksland är helt och absolut enormt!!! Det växer så det knakar... ja ni får se själva snart.

På måndag, vår första semesterdag har jag bokat in oss på en dagstur med bilen till Fredrikshamn. Äta gott, köra runt och njuta av allt Danmark på denna sidan har att bjuda på. Så tar vi väl en tur upp till Skagen och även ner till Säby. undrar om den goda snabbmaten finns kvar i Säby, när jag fick den absolut godaste plattfisken med räkröra jag någonsin ätit. Kanske var det också för att man inte förväntar sig sådär speciellt mycket från ett "korvstånd". Ja nu var det ju inget korvstånd utan ett "fiskstånd" men ändå. skall bli kull att se. Några pilsner kommer det väl också att komma med i bagaget tror jag.

Sedan är det Stugan som gäller hela semestern förutom några små utstick till goda vänner och även MC med andra goda vänner.

Jag uppdaterar er snart igen.

RSS 2.0