Livet förändras för oss alla...för vissa mer än andra!

På mina morgonpromenader så går tankarna extra mycket på många olika saker.
 
Det sägs att med motion ute i det fria, där kroppen får jobba och ta in extra syre så får även hjärnan större utrymme att bolla de olika tankarna som flyger fram och tillbaka.
Ja så är det nog!
 
Jag joggar inte men försöker till största delen att promenera i s.k. powerwalk! De stunderna Ebba inte badar, nosar, jag pratar med grannar på min väg eller jag ser något intressant som jag måste titta närmare på lite längre inifrån vägen (naturen är full av intressanta saker) m.m, m.m, så far tankarna i gemaklig takt under tiden.
 
Jag rensar i tankarna, funderar över vardagen, ändrar det jag tidigare tyckt var bäst och tar nya beslut. Allt för att syret i hjärnan blir så mycket bättre när promenaderna får både motion och fantastiska syn- och doftintryck!
 
Jag är, tror jag, en ganska jordnära person, en person med många erfarenheter som idag också gör att jag gör helt andra beslut än de jag skulle gjort för 20-25 år sedan. Vadå, inte konstigt, så är det väl för alla.....eller?
 
Ja kanske är det så, i alla fall mer eller mindre är det nog så för alla.
 
Jag har förändrat min syn på så mycket sedan många år tillbaka. Förändrat det jag var absolut säker på vad jag tyckte om olika saker i livet. Ganska viktiga saker dessutom.
 
Jag är så tacksam för att jag kommit till denna punkt i livet där jag får MÖJLIGHET att göra det. Att få TID till att göra det.
Tid till att hinna fundera och "tvätta" tankarna, vända olika möjligheter mot varandra. Den tiden hade jag inte förr. Jag var ofta väldigt stressad, alltid tidspressad, femton bollar i luften samtidigt, väldigt, väldigt lite tid för mig själv OCH för mina egna tankar och funderingar.
 
Nu har jag tid att lyssna på det som inte bara har med det som gör att dagen går ihop och får den att fungera. Tid att känna efter på det som inte har med hur jag skall hinna göra allt det som MÅSTE göras under dagens timmar (som oftast blev väldigt många långa timmar). Tid att fundera på annat än barn, skola, läxor, middag, jobb, tvätt, ha koll på barnens alla extra aktiviteter, städning m.m, m.m. Jag "sköt ständigt, ständigt från höften". Det fungerade och blev väldigt bra för det mesta men visst, ibland kom kaoset upp till ytan och jag måste ta om och göra om igen. Det var jobbiga år som jag idag undrar hur i Herrans namn jag orkade....men det gör man och jag var ju väldigt mycket yngre då och så klart hade jag mer kraft och energi.
 
Jag var ju i många år dagmamma med fler barn än vad som idag är tillåtet och därefter egen företagare ihop med min f.d. man. Med som sagt, många bollar i luften och det kändes som jag ständigt var på väg till nästa uppdrag. Det var många, många vakentimmar och en konstant brist på sömn!
 
Under alla dessa år så älskade jag min tid som småbarnsförälder och sedan tonårsförälder men visst, att få tid för sig själv under denna tid var ju en förmån som det var klart brist på! Under de åren tänkte jag inte så mycket på det.
 
Idag har jag fått allt detta till 100 %. Jag njuter av mina stunder där tankarna får flyta fritt, där jag känner att det är helt okej att bara göra det jag älskar och som jag känner är så lustfyllt. Att få gräva ner händerna i jordens mylla och sitta på huk och överblicka min värld och planera nästa steg.
 
Att få möjlighet att helt plötsligt inse att jag tycker så mycket annorlunda än för 25 år sedan och förstå att det är väl det som gör livet så otroligt spännande och härligt.
 
Idag har jag en man att bolla alla mina tankar med (och de är MÅNGA, har ju en hel del att ta igen), en man som har så fantastiskt högt intellekt och enorm kunskap och klokhet om det mesta som gör att dessa stunder är så viktiga och ger mig den där guldkanten i tillvaron jag saknat i så många år. Mest för att det aldrig fanns den tiden till detta men också för att vi, min dåvarande man och jag, var så olika. Vi hade och har helt enkelt olika intressen i det fallet.
 
Nu går jag alltså här, efter livets mittpunkt och njuter av tankar, samtal och omvärderingar i min fantastiska värld och njuter av varje minut av denna tillvaro.
 
Jag har haft ett fantastiskt liv i många olika skeden men njuter ändå extra mycket av det livet jag har idag......och ja, tankarna har fritt spelrum i denna numera ganska avspända hjärna!
 
Imorgon blir det ny promenad, med nya tankar, funderingar och kanske omvärderingar, eller så förstärker jag tidigare tankar och förändringar i mitt liv!
 
Detta är mitt liv idag. Mitt fantastiska liv!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0