Filé är sällan filé.......

Fläskfilé, oxfilé, lammfilé....ja visst är det filé. Ingen ifrågasätter detta men......
 
......fläskytterfilé, kycklingfilé,.........detta är inga filéer, det är fläskkotlett utan ben, kycklingbröst utan bröstbenet men det är INGA FILÉER!
 
Finns fler exempel på detta och egentligen är inte heller fiskfilén en filé i den bemärkelsen. Det är en fisk som har blivit rensad från fiskrygg och fenor och skinn.
 
Ser så många exempel på "lurendrejeri" ute i handeln men kära vänner, låt oss inte luras. Vi vet hur en filé ser ut när vi ser den och kan skilja på en äkta sådan och en falsk!
 
Kycklingfilé eller kycklingbröst?
 
 
Fläskytterfile eller benfri kotlettrad?
Dessutom är köttet från Danmark - Röd stoppskylt är det på kött därifrån!
 
 
Ja bestäm själva - för mig är det i alla fall stor skillnad!

Haft en härlig helg........

.....som vanligt egentligen men ändå lite extra kul!
 
Vi har gjort egen korv! Gjorde detta för väldigt, väldigt längesedan. Så mysigt faktiskt och nu ligger där en massa korv av tre olika sorter i frysen.
 
Anledningen att vi kom oss för att göra det är för att det nästan inte går att få tag i vanlig fläskkorv längre. Varför vet jag inte. Köttkorv finns och färdigkokt fläskkorv men inte råkorven! Underligt men så är det. Och Håkan som är så förtjust i just fläskkorv.
 
Då bestämde jag mig för att sätta igång med korvtillverkningen igen. Fläskkött, krokfjälster och späck inköptes (kanonpris på fläskkarré i bit utan ben - perfekt) och vi började mala och smaksätta. så skulle det börja stoppas...... hittade inte korvhornet...hade tydligen försvunnit i alla de senaste årens flytt! Men det finns ju nya i affären så snabb inköpsrunda in till Stora Staden. Tillbaka hem med nya korvhornet och så satte vi igång. Sååå härligt det kändes när korvarna till slut blev uppdelade i lagom storlekar och de små snörstumparna knöts!
 
Nu ligger det fläsk-, salsiccia- och alsacekorv i frysen.
 
 
Nu blir det många goda härliga korvmiddagar!
 
Dessutom var det full fart på "SOUNDHAMMER BREWERY". Tre backar som nu skall stå ett par veckor till och ny laddning gjordes klar som skall jäsa i ca 3 veckor innan buteljering. Lite olika kryddningar här med så får vi se vilken vi tycker är godast!
 
Öl till korv är gott det!!!
 
 
Här tappas det på flaskorna
 

Nu skall jag bara få färdigt etiketterna till detta fantastiska öl!

RSS 2.0