Tiden räcker inte till......

.......att vara aktiv på min blogg. På veckodagarna jobbar jagtill 120 % (just nu hinner jag bannemej knappt gå på toa), åker till landet, tar hand om allt som fallit till marken (just nu plommon), plockar bär, fryser inte, gör sylt, gör plommonchutney, lagar mat, somnar i soffan. På helgerna plockar vi svamp, musslor, promenader, lagar mat, träffar vänner, tittar på TV och somnar i soffan.

Att det är mycket på jobbet just nu beror på att vi saknar både egen redaktör (fram till början av oktober - då kommer vår nuvarande redaktionschef som nu jobbar med alla 3 tidningarna, att bara jobba med "min" tidning!!!), vilket gör att jag kollar, kollar, kollar att allt redaktionellt kommer in och skrivs som det skall och dessutom saknar vi en på "trafic" (den person som kollar att allt annonsmaterial kommer in i tid) slutade i all hast (blev pappaledig 2 månader för tidigt och fick dessutom nytt jobb direkt efter semestern!!!) vilket gör att jag måste ta den posten också och kollar, kollar, kollar att materialet kommer in tid innan layouten skall göras.Så min sparetime för att sitta vid datorn är förkastligt liten.

Men snart, snart blir det bättre och jag får det lite lugnare. Kommer att vara mer i stan vilket gör att jag hinner sitta vid datorn och skriva och berätta.

Det här låter som jag är sönderstressad!!! INTE ALLS. Jobbet är fantastiskt kul och ni som känner mig vet att detta med att ta tillvara naturens frukter och bär och svamp är en lisa för min själ. Det är då jag får ny kraft. Så med andra ord JAG MÅR SÅ HIMLA BRA SÅ HÄLFTEN KUNDE RÄCKA!!!!!

Snart kommer det dessutom alltså mycket, mycket bättre uppdateringar.

Puss på er allihop!

Nu ÄR semestern slut

Ja så har jag då jobbat i 2 dagar. Känns jätteroligt att komma tillbaka, trots allt. Sommarledighet är ju sommarledighet... men att komma tillbaka till ett jobb man trivs med så himla bra och kollegor som man trivs med så himla bra... ja då är det kul att börja jobba igen.

Sedan sist... ja vi fick 12 krabbor som Stefan var med och drog upp. På kvällen åt vi ljumma krabbor (de är godast då!!!) njöt i kvällssolen och kände att "det här är livet"!! Fabian blev kvar eftersom Stefan skulle på fest kvällen efter. Dom fick goda rester, märgben och massa, massa kärlek!!!

På lördagen tog vi en tur ut till Knapeskären. Bad och musslor. En sådan eftermiddag. Helt, helt fantastisk. Över land regnade det som spö i backen men utefter kusten klarade vi oss. Vi satt på lördagskvällen och åt först musselsoppa och sedan rensade vi de övriga musslorna och frös in. Då känner man sig rik!!!

Hela söndagen regnade det och jag frostade av både frys och kyl, rensade i skafferiet och slängde sådant jag vet att vi aldrig kommer att använda. man samlar på sig och samlar på sig. och det värsta är att man inte hittar. När jag nu städade ur skåpet hittade jag 3 (!) paket potatismjöl. Ja ni förstår!!!!

Idag är det tisdag, Håkan har klippt gräset och jag plockat av alla vinbärsbuskar och håller på med vinbärsgele! Tror ni jag trivs eller!!!!!

Ja nu har ni fått lite uppdatering.

Hinner inte på dagarna och ibland på kvällarna orkar jag inte. Imorgon skall vi vara i stan och på torsdag är det veckomiddagen.


3 dagar kvar - sedan är semestern slut!!!

Ja, så var då denna årets semester snart slut. En summering av dessa dagar så kan jag bara konstatera att jag haft det helt underbart. Fint väder till största delen, ett tag var det så soligt och varmt att man inte orkade göra något annat än bara slappa o sola och bada....uj så förfärligt!!! Skämt åtsido - det har varit en underbar semester. Ätit gott,därtill druckit goda viner,  tagit hand om vår trädgård, odlingen växer mig nästan över huvudet...oj, oj vad det växer. Badat så klart, umgåtts med familj och vänner en hel del, haft fantastisk samvaro med alla våra grannar. Plockat bär, frusit in, gjort saft, senast var det  körsbär i rom som ligger på burk. Läst en massa böcker. Framförallt - kopplat av. T.o.m. så mycket att jag numera inte vaknar förrän 8 på morgonen (jag vakanr ALLTID runt 6 annars).

Den senaste veckan hade vi alltså tisdagsmiddagen vilket slutade i att gästerna gick först kl halv ett på natten. Håkan och jag kom inte i säng förrän halv 2. Onsdag sov jag till kvart i tio!!!! Det blev en jättetrevlig kväll och natt. Tyvärr blev Erik sjuk vilket var jättetråkigt, speciellt som Sanna och Jonas kom (vuxna barn till Nettan, den kvinna Håkan hade sällskap med före mig, som tyvärr dog i cancer 2006. Håkan har hållit kontakten med barnen hela tiden och numera ingår dom ju även på min vänskapslista). Erik har ju haft en hel del kontakt med dom också varför det hade varit jättekul om han hade kommit. Men det går fler tåg. Maten blev väldigt lyckad (berättade om vad jag skulle ha i ett tidigare inlägg). Det fanns kvar till Olle, som kom senare för han hade varit med Linn på en hopptävling. Med Olle kom även Linn. Så kul att träffa henne igen. Var ett tag sedan! Ja maten räckte till alla men det blev å andra sidan heller inget över.

I onsdags gick vi ut med Håkans lilla segelbåt "Gorm" och lade ut nät. Dubbla nät som vi förhoppningsvis skall hämta idag med en rejäl krabbfångst i hoppas jag. Efter att nätet låg på plats satte vi upp genuan och seglade hem. Så underbart!!! Skvalpet, tystnaden och vinden. Då trivs jag som fisken i vattnet!!!

Igår var Noah här som vanligt och senare kom även Moa och Hugo och 2 kusiner till dom. Så var det fullt i trädgården igen. Då trivs jag också som fisken i vattnet!!!! Innan dess hade Noah varit med oss och plockat körsbär. Drygt en halv spann. Kärnade ur en hel del så att det i alla fall blev de 3 burkarna som jag skrev om tidigare. Fylda med socker och rom. Blir så härligt att ta fram i vinter till glass. Behövs inte så mycket men det är så stor smak på dessa och tillsammans med vaniljglassen...mums!!!! Resterande ligger nu och gonar sig i vatten, socker, citronsyra och citroner - skall bli körsbärssaft. En av pers favoriter så en del av detta skall föräras honom!

Har kärnat ur så många körsbär, moreller närmare bestämt en hel del ligger nedfrusna än så länge), att jag måste måla naglarna mörkröda - det går inte att få bort spåren efter detta under naglarna. Varken med citron eller nagelborste!!! Men vad gör det - röda naglar är snyggt!
Detta är vårt körsbärsträd

Och detta är våra moreller - nästan svarta och väldigt, väldigt söta

Ja nu har Noah kommit och sitter och tittar på Barbapappa. En av hans favoriter. Skall gå och göra frukost också. han vill nog ha en knäckemacka med brieost. Min lille Prins!
Kommer att lägga upp bilder senare när vi hämtat hem garnen! Får se om det blir några krabbor - ja några blir det säkert men hur många får vi se.


Tisdagsmiddag

Kom på vad jag tror jag skall servera idag - har inte varit i fiskaffären ännu. Men det blir nog detta ändå:
Grillade fiskspett med en bourgogneslungad rotfruktssallad och Grillade räkor från Soho. Till dessert så blir det nog Körsbärssoppa med kanelgrädde. Hittat allt på nätet. Huvudrätterna på Tasteline och desserten på Dansukker.

Så får det bli.... tror jag!!!!

Söndagslunch/Middag

Igår var alla barnen här utom Johan och firade mammas födelsedag. Även våra grannar Lisa och Fredrik, föräldrar till vår prins Noah (och även till lillebror Philip). Det blev en härlig eftermiddag. De skulle komma kl två men Per o Emelie blev lite försenade så maten kom fram först vid tre. Vilken kväll och återigen - vilket väder. Vi grillade massor utav olika köttvaror (fläskfilé, oxfile, karre, marinerade kycklingklubbor, entrecote - en massa hopkok alltså) Stefan hade fixat glazen (urgod) och Håkan grillade och som vanligt blev dom perfekt grillade. Till detta hade vi olika kalla såser och massa grönsaker - allt från egen trädgård - utom tomaterna igen. Dom är snart klara en hel del av den egna odlingen.
Vi hade en urmysig kväll och mycket prat och skratt - som vanligt. Fick faktiskt ett roligt kort av Stefan - det stod "Jag ville köpa ett sån´t där kort som har ett ljus för varje födelsedag........men det blev ju rent brandfarligt så jag köpte detta istället" - skratt, skratt!

Ja, efter att alla gått tog jag med mig en sagobok ("Lilla syster Kanin - eller berättelsen om den feta Näktergalen" av Ulf Nilsson och Lena Eriksson) och gick in till Fredrik och Lisa. Jag hade lovat läsa godnattsagan för Noah och sjunga godnattsångerna. En sådan mysstund. Satt på en kudde intill Noahs säng och läste och sjöng (Trollmors vaggsång, Vem kan segla förutan vind och Byssan Lull). Att se honom somna så gott gjorde mig varm om magen. Håkan hade tagit hand om disken (som vanligt!) och det blev en stunds TV-tittande innan jag skocknade - inte i soffan - kände att jag inte skulle orka så jag gjorde mina kvällsbestyr och gick och la mig. Sov nog runt nio.

Vaknade idag vid sjutiden - fullt utvilad. Idag vet jag inte vad vi skall göra faktiskt - har inte gjort upp några planer ännu. Kanske blir det lägga nät och en simtur ute på Knapeskären!!Innan alla dom stora pojkarna och flicorna kom så fick Noah en liten skål med några ostbågar alldeles för sig själv


RSS 2.0