É hon söt eller?????

Får man inte komma ut så får man väl kolla genom kattluckan åtminstone vad som händer!


Vår entré till Stugan!



Visst ser det inbjudande ut!



Vem som gjort denna dörrkrans och allt övrigt framför ytterdörren? Jo......





....vår underbara artistiska Charlotte!!!

Vi hade åter igen en underbar helg med massor av kreativitet och vi har fått nya idéer Charlotte och jag till saker som vi skall göra och tillverka. De kommer så småningom att visas upp här på bloggen. Måste ju även meddela att vi självklart gjorde gelé igen till mina nya gamla geléglas. Så här fint blev det;

Nu får jag snart sluta göra gelé, annars får jag  öppna en gelébutik!!!


Blekgul svavelskivling - nytta 0

Denna svamp finns talrikt i vår trädgård. Tänk om den ändå varit en god matsvamp, då hade vi kunnat fylla vår svampkorg...men det är den nu INTE. Så har även ni denna svamsort i trädgården så går den alltså INTE att äta. Snyft, snyft!

Inte ätlig men vilket stilleben!!!!




Underbar bild från dagarna i Kuggeboda

Denna bilden är så underbar att jag måste få visa er den. En morgon när jag satt med Mimmi i knät kom naturligtvis Ebba som också ville vara med. Mimmi böjde sig fram mot Ebba och Ebba böjde bak sitt huvud. Så gav dom varandra en "godmorgon"-puss. Sötnosarna!!!! Håll tillgodo med denna fantastiska ögonblicksbild alltså!
Fotograf, Jessica Ohlsson


Puss på dig kompis!!!!

Magnus första helikopterfilmer!!!

Här flyger min hjälteson "over there". Är så stolt att han klarat av allt han gjort så jag PÖSER ÖVER!!!!
Här kommer dom:

Nr 1



Nr 2


Vilken tisdagsmiddag!!!

Lennart, Olle, Erik, Per o Henna, Stefan o Michaela, Håkan o jag vid vårt bord för max 8 personer!!!! Fattar ni att det blir trångt. Men det gick. Vi hade en helt underbar kväll med riktigt god mat, slottstek, potatis, kantarellsås, geléer av olika sorter och vildäppelmos. Plommonkompott med lättvispad grädde till dessert. Har tyvärr inga bilder, missade det i allt stim och stoj.

Så kul att få träffa Pers flickvän för första gången och det kändes så rätt med en gång. Alla tyckte om henne direkt och att dom är kära ...ja det gjorde dom svårt för oss att inte inse.

Ikväll blir det lite lugnare med enbart oss två på landet. Skall klippa ner och alla gamla delar på vinbärsbuskarna idag så slipper jag ha det dåliga samvetet surrandes i huvudet. Till helgen blir det grönsakslanden som skall tas om hand och till viss del förberedas inför vintern. Skall bli underbart att få det gjort också.

Vilken fantastisk helg!

Har haft en helt underbar helg med massa kreativt som blivit gjort.

Det började med att vi var hemma hos Charlotte i Lerum. Hon har en helt fantastisk smak vad gäller form och färg och lägenheten var som ett litet smycke. Så imponerad av hennes ögon för att få till det så smakfullt. Tavlorna som hon gjort själv är som de dyraste konstverk. ja som ni förstår så var jag VÄLDIGT impad. Tänk att ha en "svärdotter" med denna förmåga!!!!! Hon bjöd oss på jättegod middag, till vackert dukat middagsbord. Sååå mysigt. Sedan åkte vi alla tre till landet och jag la mig ganska snart efter att vi kommit fram. Har haft en vecka med mycket jobb och kände att kroppen just då bara ville sooooova!

Dagen efter 8 i lördags) gick jag och charlotte upp kl åtta och tog på oss stövlar och travade iväg för att plocka björnbär. Vi fick väl ung 1,5 liter. Sedan plockade vi björnbär och slånbär och lite vildäpplen.

Hem för att äta frukost och sedan ut i svampskogen. " korgar fyllde vi med både gul kantarell, trattisar och olika soppor och blodriskor. Väl hemma var det dags att ta hand om skörden också. Rönnbär och slånbär åkte ner i frysen.



Svamp- och äppleskörden

Kräft-räk- och hummerskalen som jag sparat i frysen, hamnade i kastrull och vin och vatten därtill för ett fondkok.  



Håkan gillade inte kräftdoften som förpestade luften i stugan hela dagen. Fonden MED kräftskal kokades ca 30 min men sedan tog reduceringen sin laga tid!!!

Äpplen från trädet där vi parkerade bilen vid svampskogen samt alla äpplen från Anna-Lena pressades. 15 liter äppeljuice!!!! Rakt ner i frysen.



Visst är det gott med äpplejuice men om det finns lite disk innan arbetet sätts igång blir det RÖRIGT!!!!



Äpplejuicen klar för frysen

Så var det dags för svamprensning (det gjorde Charlotte och Håkan) och jag tog mig an rönnbären, vildäpplena och slånbären. Snacka om god rönnbärsgelé.

Visst ser det harmoniskt ut. Och jag lovar - dom trivdes!!!! Med sitt jobb och

med varandras sällskap.



Här är receptet men kom ihåg att jag även hade ca 4 dl slånbär.

Rönnbär- och äpplegelé

Det går utmärkt att laga gelé av rönnbär. Gelén har en pikant besk smak som passar bra till vilt och kyckling.

1. Lägg rönnbären i frysen över natten. Rensa och skölj bären och skär äpplen i bitar. Koka bär och äpplen i vattnet i cirka 15 minuter. Låt sedan blandningen rinna av genom en silduk. Mät saften och tillsätt 9 dl socker per liter saft. Rör om och koka i cirka tio minuter utan lock.

2. Gör ett geléprov. Lägg en tesked varm gelé på ett fat. Ställ fatet i kylskåpet. Prova att dra en kniv genom gelén när den har stelnat. Om den inte flyter ihop är gelén klar. Flyter den ihop kokar du i fem minuter till. Testa igen. I nödfall kan du använda fruktpektin för att få gelén att stelna. För en fastare gelé kan du också tillsätta citronsyra. Beräkna 1/2-1 1/2 tsk citronsyra per kilo.

3. Häll gelén i små glasburkar och sätt på lock. Ställ dem kallt.



Sedan lagade vi middag. Lammsadel (tack Jessica och Martin) och hade kantarellsås till och gelé. Mumma säger jag bara.
Vi satt ute till 11 på kvällen, åt skrattade och snacakde och skrattade. Vilken fantastisk kväll.


Dagen efter åkte Charlotte vidare strax efter 11. Jag kokade ner skaldjursfonden, pressade ytterligare 15 lite äpplejuice (vill inte se ett äpple på ett tag nu...) och gjorde rönnbärssylt av kvarvarande rönnbär i frysen. Blev urgott. Skall också tas fram till våra viltkryddade stekar!!! Här är receptet

Rönnbärssylt
  • 1,5 liter rönnbär
  • 500 gram socker eller syltsocker
  • 2 dl vatten

Så här lagar du Rönnbärssylt sylt med rönnbär:

  1. Rensa bären och skölj dem väl. Frys dem några timmar om de inte varit frostbitna.
  2. Lägg rönnbären tillsammans med socker och vatten i en stor kastrull och koka ihop i ca 10 minuter på medelvärme.
  3. Skumma bort ev. skum på rönnbärssylten med en slev.
  4. Ös upp rönnbärssylten på rena burkar och förslut dem direkt.
  5. Rönnbärssylten förvaras svalt. Öppnad burk förvarar du i kylen.
Jag la även ner en kanelstång i koket!

Sedan var det dags för middag (Biff ryberg). Sedan slocknade jag i soffan.....göööörtrött men lycklig. Vilken helg. En helg HELT I MIN SMAK1

Somnade som en stock och har sovit hela natten utan avbrott. Idag är jag pigg igen men det känns att vi var ute i skogen i 3 timmar. Lite lätt träningsvärk i benen.

Kommer att sätta in foto när jag kommer till landet igen. Nu är min lunchrast slut så dags att börja jobba.

Så var denna mässan över!

Ja så var easyFairs Fastighetsmässa över för denna dagen. Varit en otroligt bra mässa för oss. Massa nya kontakter både som prenumeranter och som annonsörer. Alla har jobbat fantastiskt och jag är så himla nöjd.
Sitter nu och väntar på himmelsk middag (Håkans pannbiffar med kapris, lök, senap och ansjovis) och ett gott glas vin till. Ann är på väg och skall äta med oss......och Boomer, vår älskade terrorist.

Imorgon skall vi till Charlotte på middag. Skall bli underbart att få en bild av hennes krypin också. Längtar. Sedan väntar ju svampen på oss imorgon. Längtar till det med.

Oj vad jag är previligerad!

Hemma igen!

Så har vi varit och hälsat på Jessica och Martin och lilla Mimmi! Haft en härlig helg med mycket god mat, mycket skratt och mycket pussande och kramande med Mimmi. Denna lilla tjej är så himla glad och så himla söt (jag säger som Martin...hon ÄR faktiskt OVANLIGT söt!!!) så man smälter som smör i solsken. vi har umgåtts så mycket det gått och jag har njutit av varje sekund.

Vi kom  ner runt 21-tiden till Kuggeboda med kylväskan full med kräftor och räkor och ett parflaskor vin. Vi hade lovat ha lite extra gott med oss ner och det var kanske lite mycket IGEN (jag har så svårt att räkna så att det bara skall räcka!!!!) men det som blev över frös martin ner. Det kan dom njuta av en annan kväll istället. Jessica och martin hade gjort en härlig ostbricka och lite aoili m.m. som tillbehör. Tyvärr tog vi inga foton...men ni har ju sett kräftor innan.

Var uppe och "kikade" på Mimmi som sov så gott och pussade på henne i luften.

Dagen efter tog vi däremot en promenad, hon och jag och Ebba. En underbar runda med besök vid havet (även om det inte är vårt västkutshav) och Ebba badade. Jag sjöng hela vägen och vi mötte lite folk under promenaden som säkert undrade vilken underlig figur som kommit för att hälsa på hos Ohlssons!!



Vad sjunger du nu Tinna, kan du sjunga den igen?

Sedan åt vi en fantastisk frukost som var uppdukad när vi kom tillbaka och sedan åkte vi "tjejer" in till Ronnyby till en underbar heminredningsbutik som jag höll på att gå crazy i. Var ändå duktig...endast en pyjamas "Lexington" som såldes till halva priset.

Sedan var det dags för trädgårdsarbete medans karlarna tog sig till marinmuseet. Innan dess hade dom faktiskt fixat ställning till Mimmis hänggunga. Blev jättebra. jag gick an med stor frenesi på hallon och vinbärsbuskar som behövdes tuktas ordentligt och Jessica rensade kirskål. har faktiskt känningar i tumvecket idag, efter sekatören. visste faktiskt inte att dom musklerna var så otränade. Hir det blev?+ Nja nu ser det ju lite ynkligt ut men till nästa säsong kommer det att se helt annorlunda ut!!!



Syns inte speciellt på bilden men om ni visste vilken skillnad. Nu ser detfaktiskt prydligt ut, i alla fall i verkligheten!


Så kom grabbarna hem och Jessica hade satt Mimmi i badet Om ni visste med vilken glädje och frenesi som Mimmi svätte vatten på allt och alla som kom i närheten. Så mjukisgo hon blev sedan när mamma hällt lite olja dessutom i badvattnet. Sedan var det dags att fixa middag igen. Martin hade haft en fond småkokandes hela dagen som sedan skulle silas oc sedan var det dags för viltköttet att "ramla" i. Mmmmmm säger jag bara. Innan dess hade jag gjort nässelsoppa med små primörägg till. Blev som vanligt jättegod. Men detta kan nästan inte gå fel. Sedan blev det viltgryta med "Hälge"-vin. Blev rekommenderad från Systembolaget att köpa detta men det var ingen höjdare. OK men det finns godare även till lägre pris. Sedan blev det en urgod desert, en liten minicheesecake i glas kan man säga med kondenserad mjölk som kokat i vattenbad i 1 1/2 timma. Däremellan var det turkisk youhurt. URGOTT. Jag var ganska trött och sa faktiskt godnatt redan vid 20-tiden. Kände att jag måste ha SÖMN.

Imorse var det promenad klockan 06,30. Underbar morgon och sååå ledsen jag inte hade kameran med mig när Ebba skulle hälsa på kossorna. Dom var lika nyfikna på henne som hon på dom. De stod nästan nos mot mule men sedan backade Ebba. Dom där hundarna var FÖR stora.

sedan var det dags för loppistur inne i Ronneby. Om jag handlade...ja det är klart men inte jättemycket. Hittade avokadoskålarna med skedar som jag har 2 st som jag fått av Johan. Har letat efter fler...det är sällan vi tar fram dessa till oss två men man kan ju göra någon god förätt om man blir fler. Hittade 6 st för 50 kronor!!! Och gamla "Populär Mekanik" från 50 och 60-talet. För 10 kronor styck!!! Håkan har redan bläddrat lite och småler!!!

Nu är vi alltså tillbaka igen och skall bara koppla av, ta en kopp te och titta lite på TV. Imorgon skall jag upp tidigt och tillsammans med de två övriga säljledatna hålla i en säljutbildning från 10 till 14,30. Behöver vara utvilad tills dess så det blir ingen sen kväll.

Nästa helg skall vi ta med oss Charlotte, Stefan och Michaela och dra iväg till skogen och plocka svamp. Innan dess skall vi till Charlotte på fredagen och äta middag. Så HIMLA mysigt. Sedan följer hon med till landet och så kommer de andra två på lördag för skogspromenad med fika. Det ser jag också fram emot.

Långt inlägg som kompenserar uteblivna tidigare!

En liten avslutningsbild fån helgen;



Mimmi äter gröt med HELA munnen!!!

RSS 2.0