Påskhelgen stundar!

Så kommer ännu en högtidshelg som jag älskar....PÅSKEN
 
Med den kommer våren, grönskan och förhoppningsvis även värmen långsamt tillbaka.
 
Påsken för mig innebär också en massa go mat! Påskalamm, påskbuffé med sill, lax, Janssons frestelse och en massa annat.
 
Jag planerar min påskbuffé långt i förväg och ändrar och lägger till ända fram till skärtorsdagen. Ser nya recept och roliga idéer.
 
I år har jag fastnat för bl.a. Icakurirens påskrecept och deras sillinläggningar, så det blir nog några av dessa, plus att jag hittat lite här och lite där andra gosaker plus så klart vissa stående rätter som alltid skall finnas på bordet.
 
I år blir det minus två av sönerna, bägge befinner sig i Spanien. Den ena jobbar och bor ju där och den andra är på semester hos flickvännens familj. Men den äldste och yngste (med sin sambo) kommer och min sambos son. Och en riktigt god vän med 2-årig dotter! Nästan fullt hus!!!!

Det blir sill av många sorter (i vår familj ÄLSKAR vi sill) och lite kokta delikatesspotatis med mycket dill och så gräddfil och gräslök så klart, gravad lax, rökt laxrulle, sallad nicoise, räkbomb. ugnsomelett med skagenröra, svampfyllda ugnsbakade tomater, ägghalvor med tomatsås och ansjovis, grillade kycklingben med tomat o currysås, köttbullar och korv (måste det finnas enligt sambon) och så Janssons frestelse så klart. Nybakat bröd och ost och så till efterrätt hemlagad ostkaka med sylt och lättvispad grädde.

 
Lite bilder från förra påsken:
 
 
Räkbomb
 
 
Ugnsbakade tomater med svamp
 
 
 Flädergravad lax
 

Ja om detta nu är det slutgiltiga buffébordet vet jag alltså inte än.......skärtorsdag är ju först imorgon!
 
Fotograf till dessa bilder: Johan Knape
 
Nu önskar jag alla mina bloggläsare en riktigt riktigt GLAD PÅSK
 
 
 
 

RSS 2.0