Svaret gällande trängselskatten!

Jaha så kom det ett snabbt svar från Gröteborgs Stad och Kommunstyrelsen.....men inte från någon utav dom jag adresserat mejlt till utan från en praktikant.....här är först hans svar;

Hej Tinna och tack för ditt mail.

Jag försöker svara på dina frågor så som de är ställda.

1. Ja, det stämmer delvis. Syftet är också att använda pengarna för infrastruktursatsningar genom Västsvenska paketet.

2. Det här kan tyckas kontraproduktivt men tanken med trängselskatten är ju att fler ska välja alternativa färdsätt än bil.
De som passerar ut från staden har ju från att man startade sin bil och lämnade sin parkering faktiskt bidragit till trängseln
i staden.

3. Höjningen som kommer under 2015 är ingen chockhöjning. Höjningen beslutades om av Riksdagen redan i samband
med beslutet att införa trängselskatt i Göteborg.

Hoppas att du fått större klarhet i frågan.

Med vänliga hälsningar
Oskar Sköld
Med vänliga hälsningar
Oskar Sköld


 

Oskar Sköld
Praktikant (S)

Gustaf Adolfs Torg 4
404 82 Göteborg
 

E-post : oskar.skold@stadshuset.goteborg.se
Webbplats: http://www.goteborg.se

P Tänk på miljön innan du skriver ut!
 
Ja, så har jag då skickat iväg ett svar på detta......hmmmm......undrar om jag får något svar och i så fall från vem..........
 

Hej Oskar!

 

Ja inte för att jag räknat med att någon av adressateran av mitt mejl skulle svara men hade ändå hoppats.

Jag är dock tacksam att du svarat och dessutom väldigt snabbt. Stort tack för detta!

 

Dina svar är jag kanske däremot inte så nöjd med och ger därför följande fortsatta reflektioner.

 

Att beslutet gällande höjning av trängselskatten med den procentsats som nu föreslås redan skulle varit bestämt när trängselskatten infördes i Göteborg är nu inte riktigt överensstämmande med sanningen!

Än så länge är dessutom inte nivåerna helt fastställda och de 23 % som de skall höjas med i Göteborg kan alltså bli ännu högre. 75 % i Stockholm och även där kan de höjas ännu mer!!!

Jo det är en KLAR CHOCKHÖJNING.

 

Och visst finns det en poäng i att det blir trängsel i staden av de fordon där ägaren av detta är bosatt i city – som jag t.ex. Att då debitera mig för att jag tar mig från min bostad och ut mot landet……hmmm, nej det låter inte vettigt att jag skall straffas för detta.

Kanske skall jag ställa bilen utanför tullarna och sedan ta taxi till bilen med pick och pack när vi skall ta oss till landet………

Undrar om det bidrar till bättre miljö i city????

 

För mig var hela den här grejen med trängselskatt redan från början rena lurendrejeriet från er politikers sida. Ni borde ha kallat det för vad det är redan från början och tagit fajten för detta.

Det hela handlar om rena vägtullar och ingenting annat!

 

En sak till som ingen politiker tagit i beaktning – det har nu kommit till er kännedom (och då även till oss – allmänheten) nu i efterhand att mindre trafik i city medförde mindre inkomst till p-avgifterna. Denna uteblivna intäkt hade ingen räknat med trots syftet med minskad trafik.

Vem/vilka sitter och tar beslut utan att ha hela bilden klar för sig.

Så nu har Parkeringskontorets intäkter minskat betydligt och se det var ju inte bra!!! Nu är dom faktiskt lite sura!!!!

 

Allt det här är rena sandlådan.

Tala om för respektive ansvarig att visa ärlighet – tala om som det är från börja – sluta att hymla om hur bra det är med ”Trängsel”-skatt.

Kalla det för vad det är – ”Väg”-skatt så vi alla begriper att även ni begriper.

Ta fram fakta innan ni tar beslut så slipper det komma tråkiga överraskningar i efterhand!

 

Vi, vanliga jordnära, sunt tänkande människor blir lätt oroade om det är såhär våra politiker tänker och fungerar, de som skall styra över vår stad och vårt land!

 

Jag vet att det är MÅNGA med mig som är besvikna på er politiker i största almmänhet, både vad det gäller här i Göteborg och riksmässigt.

Sådana här saker gör inte saken bättre……..

 

 

Med vänliga hälsningar

Tinna Knape

Rosensköldsgata 11, 3 tr

412 58  Göteborg

Tel 0735-144 555


Öppet brev till Anneli Hultén

Nedanstående mejl har jag idag skickat till Anneli Hultén men även till Jonas Ransgård, Kia Andreasson, Mats Pilhem och Helene Odenljung. Allt för att det inte skall "försvinna" i ordförandes stora inbox! Vi får se om någon av dom skickar mig något svar!

 

Till Kommunalråd och ordförande Anneli Hultén (eller vem det nu berör)

 

 

Hej Anneli!

 

Jag vet inte om det bara är jag som är allmänt förvirrad eller något jag inte har hjärna nog att begripa.

 

Det där med trängselskatten här i Göteborg.   Jag får det inte att gå ihop………….

 

Vad jag förstod så kom trängselskatten upp för att minska trafiken i innerstaden. Eller hur?

 

Det var väl en god tanke….trots alla protester! Så kom då dessa betalstationer upp och så blir jag varse att jag först blir debiterad när jag kör in i stan (vilket jag trodde var hela syftet) men sedan blir jag till min stora förvåning även debiterad när jag kör UT UR STAN!!

 

Det här är den ena delen jag inte förstår. Trängselskatt på fordon som kör UT från den delen av Göteborg där ni vill ha mindre fordonstrafik. Så kör vi då ut från denna zon och så får vi betala för att vi gör det ni säger – sticker iväg från trängseln i city!

 

Var någonstans är logiken i detta???

 

Sedan får jag höra att nu skall trängselskatten chockhöjas (både in och ut ur city antar jag). Varför då….jo för att det har kört för få fordon genom tullarna så det saknas pengar i kassalådan!!!

 

 

Artikel från SVT den 4 januari 2014

För första gången sedan trängselskatten infördes i Stockholm för sju år sedan väntar snart en kraftig höjning av avgifterna. Höjd trängselskatt blir det också i Göteborg, där har första året med betalstationer gett mindre intäkter än beräknat.

 

Det är här det andra som verkligen strular för mig att få begrepp om vad det hela handlar om.

 

Alltså;

 

1.       Ni vill ha mindre fordon i innerstan och genomför därför Trängselskatt och sätter upp betalningsstationer varje gång man kör in mot city.

 

2.       Ni debiterar även de fordon som tar sig IFRÅN city och alltså innebär att det blir totalt mindre fordon i city

 

3.       Ni chockhöjer för att resultatet av denna ”trängselskatt” nu inneburit att det kör för få fordon genom dessa betalstationer än ni hoppats på!

 

 

Fattar du att jag blir lite snurrig?

Vore tacksam om du kunde hjälpa mig få ihop denna logik så att min arma lilla hjärna kan förstå!

 

Med vänliga hälsningar

Tinna Knape

Göteborg


Min första "demo-dag"

 Nu skall jag berätta......VILKEN DAG JAG HAFT!!!! Min första demonstratrisdag för Willys! Den där timmens rast jag hade enligt regelboken har bara inte funnits idag!!!  Allt har gått i ett kör och jag måste ju komma in i rollen och rutinen för att få det hela att flyta utan egentliga avbrott. Då är det inte lätt med rast skall jag säga.  Och om det var fullt upp idag...imorgon kära vänner är det fredag........
 
6 st falukorvar, har skurits ner, 1,5 burk tomatpuré, 12 stora lökar har skurits till småhack, en massa grädde och 2 pkt basmatiris har så blivit till Korv Stroganoff som serverats till en ständigt intresserade kunder i små smaktallrikar! Inget är kvar och då skall ni veta att smaktallrikarna är inte stora (fast jag är nog lite mer generös än det kanske är brukligt....ja, ja, ni vet ju hur jag är...)
 
Och Garants Falukorv har jag skickat iväg till höger och vänster "varför bara ta en när du nu redan är här och priset är så himla bra - ta två annars ångrar du dig när du kommer hem och så fryser du ner" jajamensan det har gått korv på löpande band - hoppas resten räcker till imorgon. Tomatpurén har tagit slut (butikschefen sa att han fixar fram annat märke), lök och Basmatiris finns det gott om.....och snacka om att jag haft kul.
 
 
Enda bilden jag hann ta mellan ena rusningen från den andra!!!
 
Imorse körde Håkan mig men ikväll tog jag spårvagn och buss hem (tog 20 minuter från start....och så är det dessutom helt gratis, med bil tar det ca 30 minuter) och kommer hem till ett hem med tända ljus överallt, framdukat framför TV´n med räkor och en flaska vitt vin. Antikrundan är påslagen! Blir bara matt av tacksamhet.
Oj, oj, oj vad jag älskar denne man!!!!
 
Fick pratat av mig om det som jag varit med om med all mat och alla härliga kunder och fantastisk butikschef......

Kan säga att jag var lite orolig imorse när vi kom och jag och min chef från Inzpiration AB (som var med 1,5 timma, sedan fick jag klara mig själv) upptäckte att en del av "kökets" inventarier saknas och det mesta var så smutsigt att hon skämdes som hade talat om för mig vikten av att hålla rent och att göra rent och diska vid dagens slut! Dessutom var allt i en enda röra!!
Fick en extra timme imorgon betalt för att göra rent resten och fixa det som jag inte hann idag och som inte behövde användas till dagens meny!
Var detta verkligen något för mig.....kände bara stress på grund av att vi fick lägga så mycket tid till det som egentligen redan skulle vara klart!!
 
Men efter denna dagen - ja detta är något för mig. Skall bara om ett par veckor diskutera ny timlön!!!!
 
Så är det någon som vill smaka på Korv Stroganoff imorgon är ni så välkomna! Jag är klart inkörd på mitt nya jobb!!!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0