Hemma igen

Så var vi tillbaka i Stugan igen efter fantastiska dagar hos Pia och Martin i Svinklöv, som jag till mesta delar skrivit om i förra inlägget. 

Sista kvällen dukade Pia upp ett fantastiskt smörrebrödbord (danskarnas fantastiska svar på spanska tapas, eller kanske det är så att det är spanjorernas svar på danska smörrebrödsbord). Det kom bara fram mer och mer och mer........

(null)
Värdinnan i full gång att placera ut allt inklusive återigen ett fantastiskt rosevin

(null)
Ja ni ser ju själva.......

(null)
Mer och mer och.....

(null)
....mer och.....

(null)
.......mer

(null)
Nu är det fullt på bordet. Än så länge är tallriken tom men inte länge till😉

(null)
Nej just det....osten skulle ju fram också.... ja ni fattar....😁!

Som vanligt hade vi många både mindre djupa och ibland även mer djupa samtal. Allvar blandat med skratt. Släktsamtalen kräver detta. 
Kära alla som läser detta, jag önskar ni alla kan ta tillvara er släkthistoria och er släkt med största kärlek och omtanke. Familjen är ändå det som står vår själ närmast, vad man än tycker om sin släkt. Blod är tjockare än vatten,  något jag fått erfara med en viss sorg, jag var inte familj!

Släkten är värst heter det ju, kanske så MEN det är ju ändå så att om vi bara kan lära oss kommunicera, prata med varandra, kompromissa, se det som "JAG kan göra för att göra saker och ting bättre" och inte bara skylla allt på "den/de andre/andra" så är jag övertygad om att det blir tillfälle till varm och kär gemenskap istället för splittring. 
Att jag fått tillbaka den gemenskapen, även där efter många års frånvaro (som varken berodde på mig eller barnen, det var andra krafter som såg till så att det blev så) med mina ack så älskade syskonbarn är en gåva jag lovar förvalta på det bästa sätt. 
Jag har ju dessutom fått min systers barnbarn som extragåva och deras moatjéer. 
Livet tar sina olika vändningar utan att förmedla i förväg vad som är på väg att hända och förvarna, både goda och mindre goda livssituationer. 
Jag om någon har fått lyckan åter i MÅNGFALD!

Nu kära vänner skall jag bara njuta av sista timmen denna kvällen, njuta av minnet av dessa dagar och sedan somna sött när temperaturen sjunkit något mer så att det blir lättare att sova! 
Svinklöv

Sitter och njuter på altanen hos min systerdotter Pia och hennes man Martin och känner mig både så glad och otroligt nöjd och tacksam. 
Finns det något värdpar som vet hur man tar hand om sina gäster så är det dessa två. 

När vi kom igår stod smörrebrödsbordet färdigt och på det bordet kan jag lova saknades det absolut inget. (Tyvärr missade jag att fota, så himla typiskt!!!!)
Sill, kokta ägg, alla massa olika sorter köttpålägg inkl älskade danska leverpastejen med skyr (gelé på köttbuljong som man skär i skivor och lägger ovanpå, sååå gott) och mycket mer. En öl och Pias pors-snaps satte pricken över i:et. 

Sedan var det dags för dagens utflykt till bl.a. till Svinklöv Badhotell som tyvärr brann ner till grunden för ett antal år sedan och nu håller på att byggas upp igen i exakt samma utseende som det gamla badhotellet. Vilket bygge säjer jag bara!!!
(null)

Serien "Badhotellet" har detta hotell som sin förebild och mycket av inspelningarna är filmade runt om just här. 
(null)

Så här såg det ut innan branden slukade allt och nu skall det alltså byggas upp igen i en exakt kopia. 

Kvällens middag bjöd Håkan och jag på förutom det otroligt goda rosévinet. Det stod Pia o Martin för. 
(null)

(null)

Fantastisk trevlig kväll med massa goa samtal. Som alltid med detta par! 
Idag har efter go "morgonmat" tagit oss ut på sightseeing igen. Hamnade bland annat i den butiken som jag älskar här i Svinklöv och köpte en urvacker sommardress för halva priset.  Bild kommer senare! 

Sedan körde Martin oss alla ner till Hanstholmen till en vidsträckt utsiktspunkt och senare intog vi en fantastiskt god lunch (fish and chips, PERFEKT tillagat med nyfångad torsk,  som jag missade att fota, såklart, däremot fotade jag det speciella ölet). 
(null)
Hanstholmens hamn. Kolla det smaragdgröna havet och hur det bryter av mot mörkblått. 

(null)
Kolla makens färg på benen. Kan tro det tillhör en pepparkaksgubbe 😉

(null)
Älskade systerdotter och man

(null)
En lite annorlunda öl

Efter lite mathandling är vi nu hemma igen och njuter av eftermiddagssolen med ett glas vittvin. Snart skall det dukas fram tapas. 

Ja, livet är gott❣️❣️❣️❣️

RSS 2.0