Paprikasoppa 5:2 recept

Idag har jag gjort en paprikasoppa som jag skall serverade med ostknäcke.
 
 
 
Jag använde detta receptet
 
http://www.ica.se/recept/paprikasoppa-med-pizzagrissini-717038/
 
Jag uteslöt alltså pizzagrisinin och använde lättcreme fraiche för att hålla nere kaloriintaget till max 500 kcal.Unnade oss därför också en halv mozzarella var som jag bröt i bitar i den upphällda sopptallriken och lite basilika. Den var riktigt riktigt god.
 
Jag gör nästan alltid dubbel sats och fryser in och använder det en av nästa veckas 5:2 dagar! Bekvämt!
 
 

Snart, snart är det jul igen.......

.....denna älskade jul!

 

 
 

Nu börjar mitt älskade excellark att fyllas på. All planering inför glöggkvällen, julmaten, julpyssel, julklappar, julgodiset, de få kakor som bakas i det Knazzonska hemmet. Planering för när var och hur.

 

I år kommer älskade vännerna "extradottern" Jessica och hennes man Martin och Mimmi till oss för att bl.a. göra Leverpastej till julbordet. Tror vi skall ta tillfället i akt att även göra julkorven då när mästerkockarna ändå är på plats. Detta datumet är viktigt att boka in i tid!

Sedan får vi se om vi bokar in fler pysselaftnar.....får se om några är intresserade!

 

Första adventfikat tar vi alltid i stan med alla våra barn och respektive men sedan är det landet och Stugan som gäller. Ända fram till Tjugona Knut! Sedan är det stan igen och de vanliga veckorutinerna!

 

Måste även åka på ett par julmarknader och absolut upp till Tofta Herrgård och deras underbara marknad. Det är ett måste! Får se om jag hittar något ytterligare som kan locka  till liten utfärd. Någon som har ytterligare förslag?

 

Julklappar ja, i år, som tidigare år, blir det mycket eget tillverkat. Lite mer än vanligt tror jag faktiskt och några nyheter!

 

Maten, pyntningen, pysslet, julmusiken....allt bara ÄLSKAR jag. En del julmat är redan förberett och finns i frysen. En del har jag samlat in som råvaror eller kryddningar till det som skall lagas. En del är det som nu samlas ihop i form av recept och hamnar på listan!

 

Baka bröd kan jag göra i god tid, trilla köttbullarna och även min mammas recept på pepparkakor fast lussebaket skall ALLTID göras kvällen innan! Traditioner får man inte rucka på för mycket.

 

Men först, allra först skall planeringslistan göras - datum där var sak har sin tid......planeras in och sedan är det bara att följa! Med åldern blir jag mer och mer planeringsnörd!

 

Snart är det jul igen, ja snart är det jul igen .............

 
 
 
 
 
 

När livet förändras

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag och någonting alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag men ibland blir den aldrig densamma mer
Alf Henriksson
 
 
När nära och kära lämnar oss oåterkalleligt utan en chans att dom kommer tillbaka, då gör det fruktansvärt ont. Kroppen får ett knytnävsslag i magen och det känns som om hjärtat ska brista!
Värst är det självklart när det handlar om ens egen familj. Sina barn, sin partner, syskon och föräldrar. Spelar ingen roll om man inser att den dagen kommer när föräldrarna ska lämna oss barn. Det är ju den vanliga tidens gång. Inte ens där kan man vara förberedd och klara av att hantera den där första gastkramande sorgen, den där smärtan man knappt orkar leva med. Man gör det trots allt och livet går långsamt vidare. 
Det måste däremot vara fruktansvärt om man förlorar sitt barn - det kan jag inte ens föreställa mig och vill inte heller. Den smärtan vill jag aldrig, aldrig uppleva.
 
 
Näst detta måste det vara att förlora sin partner. Jag som funnit den stora lyckan på gamla da´r vill inte tänka på det heller. Vad gör jag sedan, utan min bästa vän i mitt liv, min mest älskade gubbe! Det gör så ont bara jag tänker på det....så jag försöker alltid blåsa bort tanken när den kommer flygande utan förvarning! Bort, bort, bort - nu tänker du på annat Tinna!
 
 
I dagarna skedde detta för goda vänner till Håkan och mig. Plötsligt helt utan förvarning! En person som hade en massa år kvar att leva med sin man och sina djur. Så fruktansvärt sorgligt, ledsamt, orättvist! En glad kille, en man i sina allra bästa år. Full av livslust och glädje och en otrolig lust till livet!
 
 
Nu är hans man ensam kvar, i ett tomrum där det enda som cirkulerar i tomrummet är en förkrossande sorg. En ledsamhet, en ensamhet, en stor stor tung saknad.
 
 
Jag har under dessa dagar som gått levt med dessa bägge två män i mina tankar och känner så för den som blev kvar - lämnad och så blir jag så riktigt förbannat arg! Arg på att de som är goda, gör gott, levnadsglada, som skänker skratt och glädje runt sig skall lämna denna jorden så tidigt. Det finns en massa personer jag gärna skulle skickat i hans ställe. Personer som egentligen bara skapat elände och katastrofer världen över...men de får leva. Ibland trots alla försök att skicka dom vidare till sällare jaktmarker!
 
 
Kan det vara så som min älskade systerdotter i USA en gång sa till mig som förklaring till att de elaka fick vara kvar

 

"Tinna you see, he up there doesn’t want him/her because he realize that this person is not ready for heaven and he down there don’t want any competition. So he/she have to stay on this earth a little more“

 

Ja kanske är det så! Hur som helst är det INTE RÄTTVIST!

 

Mitt liv går vidare i sina normala banor, världen snurrar på precis som vanligt, för de allra flesta men för en man har livet förändrats helt. Tänker så oerhört på dig och önskar alla goa tankar och kärlek från alla runt om dig kan hjälpa att lindra, trösta och hjälpa dig över den här första tidens kaos och sedan när det lugnat ner sig, finnas där när det blir för tyst och tomt!

 

 

 

 


RSS 2.0