Att vara mamma!

Det är ingen självklarhet att vara mamma.
 
Det finns ingen utbildning innan du blir en mamma.
 
Du får hjälp med att föda fram ditt barn men sedan måste du klara dig själv.
 
Jag har fått och fött fyra fantastiska barn. Alla fantastiska på sitt sätt. Alla väldigt olika.
 
Till detta hade jag absolut ingen utbildning, ingen erfarenhet och ingen "big mama" till hjälp!
 
Jag fick jobba utefter egen magkänsla, precis som så många andra mammor i min generation också fått göra. Numera hjälps ofta kvinnan och mannen åt men i min generation och generationerna före mig .....nej det hörde inte till vardagen!
 
Mina barn, precis som många andra mammors barn, kommer att säga....alltså, kan du tänka dig att min mamma faktiskt gjorde sådär...helt koko!!!
 
Men jag, liksom alla mammor av frisk kaliber, har gjort vårt allra bästa och dessutom lite till. Jag vet att jag inte alltid gjort rätt, jag vet att jag inte alltid lyckats men jag vet också att jag gjort mitt allra, allra bästa och vet ni....det räcker för mig. För jag vet också att ingen förälder går ur detta utan vissa samvetskval....och så kommer det att bli för våra barn också!
 
Men i den stunden, vid det tillfället, vad slutresultatet än blev, så gjorde jag det jag trodde var det absoult bästa för mina barn, gjorde mitt allra yttersta för att allt skulle bli "bäst"!
 
Så den som klandrar en outbildad mamma för det hon inte gjorde rätt borde sätta sig ner och tänka till en gång till!

Jordgubb- och basilikaglass

Tänkte jag skulle göra en lite mer spännande glass än de alldeles vankliga. har ju fått blodad tand gällande glasstillverkning.
Min nästa glass - förutom rödavinbärsglassen, så skall jag göra en med jordgubb och basilika! har mixat ett jordgubbs- och ett basilikaglassrecept. Hoppas det fungerar. Lovar att meddela hur den blev!!
 
Ingredienser:
  • 7 dl jordgubbar
  • 1 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 3 dl mjölk (jag använder alltid 3 % )
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl basilika
Gör så här:
1. Hacka jordgubbarna fint (vill man ha den slätare så mixa med stavmixer). Lägg hälften av hacket/purén i en tjockbottnad kastrull med 1/2 dl socker. Koka upp och rör tills allt socker har löst sig. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.
 
2. Hacka Basilikan.

2. Vispa resten av sockret och äggulorna ljust och poröst. Värm mjölken tills den sjuder. Vispa ner ägg- och sockersmeten och fortsätt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka upp!

3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.

4. Rör ner båda jordgubbsrörorna i glasskrämen tillsammans med basilikahacket. Tillsätt vaniljsocker och salt och blanda sist i grädden.

5. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.

I glassmaskin: Låt krämen kallna övertäckt i kylskåp i några timmar. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.

RSS 2.0