Mina tankar efter valutgången 2014

Det har varit hektiska veckor, ännu mer hektiska dagar och en spännande slutspurt.

 

Jag är inte förvånad att utgången blev som den blev gällande rött och blått men väldigt förvånad och ledsen när det gäller SD! Visst anande många av oss detta, inte bara för deras invandrarpolitik men deras löften till familjen, oss äldre och pensionen. Det är ändå skrämmande att så många valde deras partipolitik.

 

Men detta visar väl ändå misstron ute i samhället. Hela valet visar så mycket av vad den lilla människan tycker om de år som gått.

 

Det är ett faktum alla måste ta till sig, vad vi än har för partifärg.

 

Varför har de flesta tillkommande väljarna till SD kommit från Moderaterna? En fråga jag tycker att de skall ställa sig själva och utreda. Ligger verkligen Moderaterna och SD så nära varandra?

 

En stor del kom även från Socialdemokraterna och även här måste partiet ta till sig denna fråga med högsta allvar.

 

En sittande regering under två mandatperioder kan ibland bli för säkra på sin egen politik och glömmer att lyssna på folkets växande missnöje. Det är säkert en orsak till att de tappat så otroligt många väljare.

 

Trots fantastisk insats genom finanskrisen, trots goda finansiella siffror, trots en stark ledare……vad gick fel?

 

Ja jag är absolut ingen expert men som den "lilla" människan jag är i sammanhanget, den människan som ser det som händer runt om mig, som hör och får berättelser till mig så tror jag, eller rättare sagt är jag säker på, att svenska folket kände att den utsatta, sjuka, arbetslösa, svaga fick ta stryk av detta välmående för de som faktiskt redan hade det bra.

 

Jag har det bra, de flesta i min vänkrets har det bra, en del har det dessutom VÄLDIGT bra........om vi nu talar om enbart ekonomiska aspekter.

Och det är klart, en god ekonomi säkrar ju även harmonin inom familjen. Den är inte en garanti men dock en stor del att familjen kan känna sig trygg.

 

Men om vi nu tar de som kanske inte har det så bra ekonomiskt sätt, rent ut sagt kanske t.o.m. uselt! De som inte kan gå till något jobb, inte har pengar så det räcker till nästa utbetalning, som själv är sjuk, ensamstående, har sjuka barn och därför måste vara hemma och därför får klart sänkt lön.....? De som av någon anledning hamnar på den mörka sidan av vårt samhälle (och det kan drabba precis vem som helst, jag vet!!!!).

Vad säger Alliansen till dom?

 

Jag har varit stödperson till ett antal personer, familjer, så långt som min ekonomi klarar. jag ger konstant en peng till tiggare utanför affärerna, stannar och pratar lite (så mycket man kan prata med någon som inte kan svenska, engelska, tyska), kramat deras hand, klappat eller kramat dom.

Jag har fadderbarn, stöttar WF, jag bidrar med det jag kan.

Varför?

Jo för jag har en medmänsklig själ, en själ som vill se att de som lider mest, som har det svårt, som aldrig kan lägga sig på en "trygg kudde" på kvällen, som vaknar med en ångest i magen, att alla dom skall känna att det finns någon som bryr sig! Få en utsträckt hand och någon som säger, - Kom, jag skall hjälpa dig till att komma på fötter igen!

 

Jag kan inte göra allt men jag kan göra något! Det kan vi alla göra.

 

Men om man som Alliansen gjort nu i åtta år, kränker, utförsäkrar, tvingar sjuka att arbeta, vägrar äldre att få åldras tillsammans för att de inte har råd att hamna på ett äldreboende som är för kostsamt för dem, ser bidrag till behövande som något fult....då förstår jag att svenska folket ville ha en förändring.

 

För mig har Alliansen med Fredrik Reinfeldt och Anders Borg i spetsen fört en fruktansvärt cynisk politik. Klyftorna har blivit större, de fattiga har blivit fler, så även de utsatta och hemlösa.

 

Svenska folket ville inte ha det så längre! Svenska folket har sagt sitt och även om det i dagsläget är väldigt osäkert hur en regeringsförklaring kommer att se ut så välkomnar jag ett mjukare, mer humanistiskt, mer omhändertagande Sverige.

 

Skulle någon vilja se någon ur sin familj lida och inte få hjälp? Skulle någon vilja se någon i sin familj sträcka ut en hand och inte få någon hand att hålla i? Skulle någon vilja se någon ur sin familj inte klara sin vardag och inte få hjälp?

 

Så klart inte!

 

Jag är självklart glad att Sverige klarade sig ur den finansiella krisen 2007-2008, jag är självklart glad att Sverige har ett strakt fäste vad gäller det ekonomiska……..men jag är inte glad att det gjorts på bekostnad av att de som redan har det svårt, fått det svårare. Jag är inte glad att de som är de svagare, blivit ännu svagare. Att de som inte har något, fått det svårare.

 

Jag är inte glad över att vårt fantastiska Sverige fått en ekonomiska klyfta som är större än på många, många år. Att fattig blivit fattigare, att rika blivit rikare, att majblomman återigen blivit otroligt viktig, att hjälporganisationer fått tagit över en hjälpverksamhet som stat och kommun skulle stått för!

 

Nej, jag är väldigt leden för det och…………….jag hoppas att det med detta oväntade val kan bli en förändring.

 

Till det positiva!!!!

 

Kommentar från min älskade sambo Håkan;

När man gör egoism till en dygd är vi illa ute. Detta har Reinfeldt gjort men ni skall alla veta att vår tids stora socialdemokratiska klassförrädare var Göran Persson som inledde racet.

Där började sveket mot socialismens medmänsklighet!  

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0