Skvaller!

När blir en information vi delar med andra skvaller?

Vad anser vi att skvaller är?

Är det bara när den person vi pratar om inte är där? Eller är det bara när vi pratar icke gott om personen?
Om vi säger snälla saker då - vad blir det då? Snällt skvaller?

Så här står det i Wikepedia: Skvaller är när en eller flera personer går omkring och sprider oftast överdrivna rykten om andra människors privatliv och diskuterar det på ett sätt så att saker och ting ibland framstår som större än vad de i själva verket är, allt för spänningens skull och även för att den som idkar beteendet själv gärna vill framstå i bättre dager. Ett vanligt fenomen i fikarummen och i matsalarna på olika arbetsplatser/skolor och är ett ganska primitivt beteende.

När övergår skvaller att bli mobbing?

Ja det är många frågor. Inga egentliga svar men kanske det ger oss en tankeställare om vad skvaller just kan göra mot andra människor. Det som vi uppfattar som snällt skvaller kan av personen det drabbar uppfattas som elakt. Det som vi uppfattar som lite taskigt skvaller, kan av personen det handlar om uppfattas som rent kränkande.

Vi borde nog tänka oss för både en och två gånger innan vi sprider något vi kanske till och med inte har riktigt belägg för utan bara har hört från någon annan eller något som vi bara tror är så!

Prata aldrig om tredje person med någon annan, gör det till personen direkt så uppkommer aldrig detta. Kloka ord kanske men jag vet, svåra att hålla till 100 %.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0