Fågellivet vid Stugan

Jag vet inte hur mycket fågelmat vi har köpt och tillagat i år. Det enda jag vet att det är MYCKET fågelmat. Bollar, nötter, fågelfrö (två stora säckar, den andra är också snart slut), fågelkraftkakor, gjort egna talgkakor, kokat råris, lagt ut rester av mat vi vet att dom äter, äpplen i MASSOR (dom törstar och blir både mätta och släcker törst med äpplen, kan ju inte få tillgång till vatten när allt fryser). Så nu har både jag och Håkan fyllt alla stationer med fröer, jordnötter, äpplen, talgbollar och dom egna talgblocken. Häcken är full av olika sorter och alla 4 matarna är alltså "knök"fulla. Vilka fåglar som synts här... detta är vad jag kommer ihåg just nu;

Gråsparv




Och Pilfink (den stora skillnaden mellan gråsparv och pilfink är fläcken på kinden på pilfinken)



Grönfink



Gulsparv




Domherrar




Bofink




Bergfink








Rödhake




Blåmes




Talgoxe




Talltita




Nötväcka



Koltrast




Björktrast




Stare




Fasan (både höna och tupp)




Och dessutom något som är så sällsynt som en liten ekorre



Så himla näpen!!!!!


Dessutom såklart både skata, kråka och kaja. Dom förnekar sig aldrig och dom är ju faktiskt hungriga dom också. Restmaten har gått för det mesta till dessa matvrak!

Det har varit så fantastikst att sitta vid köksbordet eller tv-soffan och blicka ut i trädgården där det fullkomligt vimlat av fåglar. jag tror bannemej att vi matat hela Sundhammars fågelliv. Inga magra fåglar här inte. Håkan uttryckte häromsistens att "vi har nog dom fetaste fåglarna i hela Sundhammar". Det är nog så sant, så sant. Hitills har vi två fågelholkar i trädgården men Håkan skall tillverka två till. Förhoppningsvis får vi många fågelpar som sätter bo här också. Förra året hade vi vårt skatpar som kommer år från år och ger nya kullar plus ett blåmespar som fick ungar i vår finaste fågelholk (ser ut som en liten röd stuga). Nu inväntar vi bara årets fågelhäckningar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0