Våran härliga julafton!!!

Jag tror säkert inte våra jular skiljer sig så där enormt från andras jular....förutom en sak...vi har en helt underbart helknasig tomte som kommer varje år. Tänk jag skrattar varje år så jag får ont i magen. Det skulle kännas jättekonstigt att dela ut julklapparna utan tomten. Och vi hade ju en sådan tur att han kom i år igen.

Alla barnen var där inkl. alla flickvänner. Magnus och Chalotte och Per och Henna kom dessutom kvällen innan och hjälpte till med det sista (pynta granen, fixa nejlikoapelsinerna, smaka av skinkan, testa alla sill m.m.). Vi hade en fantastisk kväll och trots att julgransbelysningen lyste med sin frånvaro så blev granen helt fantastisk!!!

Nästa dag var det ju julafton och kl 08.30 satt vi alla (förutom Stefan och Michaela som kom lite senare p.g.a. en litet Bibbi (Michaelas hund) som skulle lämnas) till frukosten och åt och åt och åt. Blev ändå massa scones över till fåglarna. Dom skall också ha julfrukost!

Här kommer lite bilder från julaftonskväll;

Henna och Håkan och Ebba som är fullt övertygad om att hon är en knähund!!!





Erik, Charlotte, Johan, Fabolito, Michaela och Stefan tittandes på årets Kalle Anka





Så har ÄNTLIGEN tomten kommit (om det är Rudolfs röda näsa eller månen som bländat Tomten så mycket att han behöver solglasögon förtäljer inte historien)




Alla var vi tvungna och sitta en stund i Tomtens knä och ge honom en kärleksfull kram! Här var det Johans tur!

Ikväll blir det lite lugnare..ingen galen tomte i alla fall även om det blir liv i huset ändå för nu är det familjen Olsson tur att göra entré hos oss, Jessica, martin och älskade lilla Mimmi. Två av Knapebarnen med respektive (Per och Henna, Stefan och Michaela)har åkt till Sälen och skall vara med pappa Bosse och hans Tina och ha några härliga skiddagar där medans vi som är kvar skall fira annandagen som vi brukar med massa massa mat igen. Johan kommer och troligen Magnus och Charlotte också och Erik. Dansk Fläskstek skall det bli med Fikonsås, brysselkål, gelé, inlagd pumps, inlagda gröna tomater m.m., m.m. Ris ala malta med skivade ingefärspäron till dessert! Blir nog bra tor jag.

Om vi har mycket mat kvar....nja hur kan ni tro något sådant......... Vi har mat för flera veckor framåt och jag har blivit en mästare att göra om resterna till helt andra maträtter. Det är tvunget annars blir det bara att man slänger en massa. Men ni skall veta, jag älskar att trolla med rester och få det att se ut som allt var inköpt precis för denna rätten. Pajer, grytor, soppor, biffar m.m. det är bara fantasin som sätter stopp.

Till er alla, från oss alla, en RIKTIGT FORTSATT GOD JUL!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0