Frit­ta­ta med rökt lax och färskost-pepparrot

(480 kcal/person)

För 2 personer

 

Foto: Ulrika Pousette
 


 

Ingredienser:

·        250 gr kokt potatis

·        1  gul lök

·        1 msk olivolja

·        4 st. ägg

·        Salt och peppar

·        50 gr kallrökt eller gravad lax

·        40 gr färskost – pepparotssmak

·        Nyklippt gräslök

 

Tillbehör:

Blandad sallad och en grov brödskiva (max 60 gr)

 

 

Tillagning

1. Skär potatisen i grova bitar. Ansa och strimla löken. Stek potatis och lök i olja i en stor stekpanna med släpplättbeläggning.
2. Finhacka gräslöken. Vispa ihop äggen och tillsätt gräslök, salt och peppar.
3. Häll äggsmeten i pannan och låt stelna lite. Rör lite försiktigt med en trägaffel så att smeten rinner ner på kanterna. Stek på låg temperatur ca 5 min.
4. Klicka på pepparrotsfärskost och lägg på laxskivor när frittatan nästan är färdig. Lägg på ett stort lock och låt steka ytterligare ca 3 min på låg värme. Servera  grönsallad och bröd till.
Ca 480 kcal per portion, 24 g fett, 26 g protein, 38 g kolhydrater 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0