Frittata med rökt lax och färskost-pepparrot
(480 kcal/person)
För 2 personer
Ingredienser:
· 250 gr kokt potatis
· 1 gul lök
· 1 msk olivolja
· 4 st. ägg
· Salt och peppar
· 50 gr kallrökt eller gravad lax
· 40 gr färskost – pepparotssmak
· Nyklippt gräslök
Tillbehör:
Blandad sallad och en grov brödskiva (max 60 gr)
Tillagning
1. Skär potatisen i grova bitar. Ansa och strimla löken. Stek potatis och lök i olja i en stor stekpanna med släpplättbeläggning.
2. Finhacka gräslöken. Vispa ihop äggen och tillsätt gräslök, salt och peppar.
3. Häll äggsmeten i pannan och låt stelna lite. Rör lite försiktigt med en trägaffel så att smeten rinner ner på kanterna. Stek på låg temperatur ca 5 min.
4. Klicka på pepparrotsfärskost och lägg på laxskivor när frittatan nästan är färdig. Lägg på ett stort lock och låt steka ytterligare ca 3 min på låg värme. Servera grönsallad och bröd till.
Ca 480 kcal per portion, 24 g fett, 26 g protein, 38 g kolhydrater