Bas­kisk kyck­ling

(415 kcal/person)

2 personer

 

 
Foto: Holger Edström
 

Ingredienser:

 

Piperade:

·         3 st. paprikor

·         3 st. tomater

·         1 st. gul lök

·         1 st. vitlöksklyfta

·         1 tsk smör

·         1 st. lagerblad

·         1 tsk timjan

·         1 krm cayennepeppar

·         Salt

 

Kyckling:

·         1 pkt bacon

·         2 dl vitt vin

·         1 msk kycklingfond (koncentrerad)

·         2 st. kycklingklubbor

Tillagning

1. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Klyfta tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt paprika, lagerblad, timjan och cayenne. Låt paprikan mjukna under lock ca 15 minuter på medelvärme. Tillsätt tomater och salt. Sjud ca 5 minuter till.
3. Stek bacon i het, torr stekpanna tills det är knaperstekt. Lägg baconskivorna mellan hushållspapper och pressa så att allt fett sugs upp. Nu återstår 40-50 g bacon.
4. Koka upp vin och kycklingfond i en traktörpanna. Strimla det stekta baconet och lägg ner hälften av det tillsammans med kycklingklubborna i vinet. Sjud klubborna under lock ca 15-20 minuter. Vänd dem efter ca 10 minuter.
5. Kontrollera med en provsticka att kycklingen är klar. Köttsaften som kommer ut ska vara klar.
6. Servera kycklingklubborna med piperade och resten av det knaperstekta baconet.

Formulärets nederkant

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0