Ännu ett äpplerecept!
Karamelliserade äppelklyftor med björnbär

Ingredienser
2,5 dl socker
5 dl vatten
½ citron
4 äpplen
2 msk florsocker
200 gr björnbär
4 msk Calvados
Tillagning
4 - 6 portioner
1. Koka först en sockerlag. Blanda socker med vatten och citronskal i en kastrull och koka upp. Låt koka 5 minuter. Ställ att kallna. Häll sedan upp på flaska och ställ i kylen. Håller sig i en månad.
2. Tvätta och klyfta äpplena utan att ta med kärnhusen. Lägg klyftorna i en skål och vänd dem i florsockret.
3. Hetta upp en stekpanna och lägg i klyftorna. Vänd dem när de fått färg och stek dem tills de får färg även på andra sidan.
4. Mosa några av björnbären i en skål, lägg i äppelklyftorna, resten av bären och häll på ett par deciliter av sockerlagen samt calvados. Vänd runt frukt och bär i lagen.
Låt stå i ett par timmar i kylen.
Recept: Tina Hellberg
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix