Nya 5:2 recept!

FRUKOST:

Äppelyoghurt med kanelknäcke

 1 portion 178 Kcal

Ingredienser

1½ dl mild naturell lättyoghurt
1 skiva krossat kanelknäcke
1 tärnat äpple.

Gör så här

Servera 1½ dl mild naturell lättyoghurt med 1 skiva krossat kanelknäcke och 1 tärnat äpple.

 

LUNCH:

Avokado med rom

1 portion 120 Kcal

Gör så här

Blanda 2 msk algrom med 1 tsk hackad dill, 1 tsk skuren gräslök och 1 msk matyoghurt. Servera i ½ avokado.

(Tångkaviar är formellt ingen kaviar dvs inte fiskrom, utan en romliknande produkt tillverkad av tvättad och rensad havstång, främst brun havstång. Tången löses upp och formas sedan till små kulor, kryddas och färgsätts.

Utseende och i viss mån smak, liknar stenbitsrom. Det finns svart och rödorange tångkaviar. Till skillnad från fiskrom är denna kaviar nästan kolesterolfri. Produkten förekommer i välsorterade butiker.

Produkten används på liknande sätt som fiskrom, t.ex. som smörgåspålägg, i sallader, grytor o.d. Kornen kan kokas utan att spricka och de färgar inte av sig. Produkten är bl.a. omtyckt av vegeterianer.

Cavi-art nämns ibland som namn på denna produkt, men detta är ett varumärke som inte längre förekommer i Sverige.

Hållbarhet: Oöppnad förpackning håller sig i några månader, öppnad någon vecka i kylskåp. Kaviaren kan frysas, men kan bli lite vattnig efter tining.)

 

MIDDAG:

Äggröra med sting

 

2 portioner  120 Kcal/port

Ingredienser

½ hackad gul lök

½ hackad röd paprika

50 g hackade champinjoner
2 cm hackad röd chilifrukt
1 tsk smör/olja
3 ägg
2 msk mellanmjölk
salt och peppar

2 msk grovhackad bladpersilja

Servera med: 4 skivor rökt skinka à 15 g + 150 g blandad sallad

Gör så här

Fräs lök, paprika, svamp och chili mjukt i matfettet i en liten stekpanna eller kastrull. Vispa upp äggen med mjölk, salt och peppar. Blanda ner i grönsakshacket och låt stelna under omrörning. Blanda ner persiljan och smaka av.

 

Totalt för denna dag = 418 Kcal

 

Alla recept från Må Bra (mabra.com)!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0