Haft en härlig helg........

.....som vanligt egentligen men ändå lite extra kul!
 
Vi har gjort egen korv! Gjorde detta för väldigt, väldigt längesedan. Så mysigt faktiskt och nu ligger där en massa korv av tre olika sorter i frysen.
 
Anledningen att vi kom oss för att göra det är för att det nästan inte går att få tag i vanlig fläskkorv längre. Varför vet jag inte. Köttkorv finns och färdigkokt fläskkorv men inte råkorven! Underligt men så är det. Och Håkan som är så förtjust i just fläskkorv.
 
Då bestämde jag mig för att sätta igång med korvtillverkningen igen. Fläskkött, krokfjälster och späck inköptes (kanonpris på fläskkarré i bit utan ben - perfekt) och vi började mala och smaksätta. så skulle det börja stoppas...... hittade inte korvhornet...hade tydligen försvunnit i alla de senaste årens flytt! Men det finns ju nya i affären så snabb inköpsrunda in till Stora Staden. Tillbaka hem med nya korvhornet och så satte vi igång. Sååå härligt det kändes när korvarna till slut blev uppdelade i lagom storlekar och de små snörstumparna knöts!
 
Nu ligger det fläsk-, salsiccia- och alsacekorv i frysen.
 
 
Nu blir det många goda härliga korvmiddagar!
 
Dessutom var det full fart på "SOUNDHAMMER BREWERY". Tre backar som nu skall stå ett par veckor till och ny laddning gjordes klar som skall jäsa i ca 3 veckor innan buteljering. Lite olika kryddningar här med så får vi se vilken vi tycker är godast!
 
Öl till korv är gott det!!!
 
 
Här tappas det på flaskorna
 

Nu skall jag bara få färdigt etiketterna till detta fantastiska öl!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0