Skvaller!

När blir en information vi delar med andra skvaller?

Vad anser vi att skvaller är?

Är det bara när den person vi pratar om inte är där? Eller är det bara när vi pratar icke gott om personen?
Om vi säger snälla saker då - vad blir det då? Snällt skvaller?

Så här står det i Wikepedia: Skvaller är när en eller flera personer går omkring och sprider oftast överdrivna rykten om andra människors privatliv och diskuterar det på ett sätt så att saker och ting ibland framstår som större än vad de i själva verket är, allt för spänningens skull och även för att den som idkar beteendet själv gärna vill framstå i bättre dager. Ett vanligt fenomen i fikarummen och i matsalarna på olika arbetsplatser/skolor och är ett ganska primitivt beteende.

När övergår skvaller att bli mobbing?

Ja det är många frågor. Inga egentliga svar men kanske det ger oss en tankeställare om vad skvaller just kan göra mot andra människor. Det som vi uppfattar som snällt skvaller kan av personen det drabbar uppfattas som elakt. Det som vi uppfattar som lite taskigt skvaller, kan av personen det handlar om uppfattas som rent kränkande.

Vi borde nog tänka oss för både en och två gånger innan vi sprider något vi kanske till och med inte har riktigt belägg för utan bara har hört från någon annan eller något som vi bara tror är så!

Prata aldrig om tredje person med någon annan, gör det till personen direkt så uppkommer aldrig detta. Kloka ord kanske men jag vet, svåra att hålla till 100 %.En, enligt min mening i alla fall, riktigt rolig historia

FÖRDELAR MED Att VARA 40+ OCH PÅ VÄG MOT 50, 60,70 o 80!
1) Kidnappare är inte särskilt intresserade av dig.
2) I en gisslan-situation är du troligtvis en av de första som blir släppt.
3) Ingen förväntar att du springer - nånstans- överhuvudtaget.
4) Folk som ringer kl.09 på morgonen, kan gott få fråga: " Väckte jag dig?"
5) Folk ser inte längre på dig som en hypokondriker.
6) Du har inte mer att lära dig på det hårda sättet.
7) Något av de sakerna du köper nu, håller resten av livet.
8) Du kan klara dig utan sex, men inte utan dina glasögon.
9) Du ser inte längre en fartbegränsning som en begränsning.
10) Du har slutat med att hålla magen inne, oavsett vem som går förbi.
11) Dina hemligheter, som du delar med vänner, stannar kvar hos dom. För dom kan inte komma ihåg dom.
12) Antalet nya hjärnceller du får, är äntligen nere på en nivå som du kan hantera.
13) Du kommer inte ihåg vem som har sänt dig denna listan, men skicka den vidare innan du glömmer det... =))

Minnenas Television

Har precis tittat på Minnenas Television och fått lyssna på när Lennart Svahn intervjuade Zarah Leander och Birgit Nilsson. Vilken högtidsstund. Fick höra Zarah sjunga Syrsorna (Jag kan inte längre höra syrsor -det är trist. men det är en överkomlig brist...) Birgit sjön Midsommarvisa och även Jag kunde dansa så, ur My Fair Lady. De avslutade med att sjunga duett på Vill ni se en stjärna! Jag njööööt.

Detta är ju musik och artister som jag växt upp med, som mina föräldrar spelade och sjön till, som pappa och jag sjöng duetter till i alla fall Zarah´s inspelningar.  Så det är verkligen Minnenas Television för Tinna Knape!!!

Är ni i min generation som läser detta så njuter ni säkert lika mycket som jag av slutsången...varsegoda"får jag presentera, Zarah och la Nilsson i Vill ni se en stjärna!"

Har ni funderat över........

...........hur mycket det är "vi stackars människor måste komma ihåg"!!!!!I var och varannan politisk intervju så säger våra "kära" politiker
- men man måste komma ihåg att........
Så fort det är något som vi skall förstå, MÅSTE förstå (enligt dessa herrar och damer) så kommer allt som oftast kommentaren "ja men man måste komma ihåg!!!!!!!"

Och jag som har så himla dåligt minne! Jag kan glömma saker från en stund till en annan. Ibland får jag reda på att jag sagt något som jag absolut inte har en aaaaning om (va, har jag sagt det??????). Jag missar bokade tider för att jag glömmer. Jag kommer hem utan det som var så viktigt att jag skulle köpa i affären för att jag glömmer (men jag har ändå köpt en massa annat som INTE var så viktigt). Jag är med på birthday.se för att inte missa mina goda vänners födelsedagar, bara för att jag så lätt glömmer. Jag glömmer var jag lagt min mobiltelefon. Jag glömmer ta med mig mobiltelefonen. Vet oftast inte vad jag lagt mina nycklar, bara för att jag så lätt glömmer. Med mera, med mera!


Hur i Herrans namn skall jag då dessutom komma ihåg allt vad dessa politiker vill att jag skall komma ihåg!!!

Tänkvärt till alla fartidioter!!!!!

Tillåter mig att ta in någon annans bloggtankar. Detta måste ni bara läsa. Satte sig rakt in i mitt innersta hjärta. Jag har själv varit utsatt för tre sådana här dårar under mina körkortsår. Lika chockad och lika arg varje gång. Mina tankar gick inte så här djupt som Fredrik Backmans men oj, oj vad rätt han tänker och får det på pränt. Läs och fundera:

Övrigt | Publicerad 07 juli 2011 15.15

Personligt meddelande

Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag.

Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan. I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil.

Jag ska inte ta upp din tid i onödan, jag förstår att den är väldigt värdefull för dig. Så jag vill bara i all hast passa på att berätta för dig att för ett drygt år sedan blev jag pappa till en liten pojke. Han heter Nicholas. Han har stora bruna ögon och sin mammas ögonfransar. Han älskar bröd men är inte så förtjust i smultron. Han gömmer fjärrkontroller och tyglejon i facket under sätet på sin leksaksbil, och fnittrar så han kiknar när jag hittar dem. Det låter sådär som man tänker sig att champagnebubblor hade låtit om de fnittrat.

Jag vet ingen annan i hela världen som någonsin fått hans farfar att gråta offentligt. Eller garva så högt.

Han blir uttråkad när han inte får vara bland mycket människor, och älskar att stå i centrum. Jag antar att han har fått det förstnämnda från sin mamma, och det sistnämnda från mig. Han har hennes försiktigt mejslade kindben, och mina stora fötter. Han har fyra stora tänder i överkäken, och inte en enda i underkäken. När han blir ledsen trillar det tårar stora som pingisbollar nerför de där små kinderna. När han är sjuk vägrar han sova någon annanstans än i vår säng, med sitt huvud på sin mammas nyckelben och sina fötter i mitt ansikte. Han väcker henne genom att pussa henne på munnen, mig genom att ta mitt armbandsur från sängbordet och slå det i ansiktet på mig.

Och när han och hans mamma dansar. Herregud. De kan lysa upp ett släckt rum när de gör det.

Hans morfar är hans bästa vän. I förra veckan blev han så glad när han kom hem till oss att han kröp rakt in i en vägg. Och han har precis lärt sig gå, han är väldigt stolt över sig själv för det. I augusti börjar han på förskolan. När han ser en hund pekar han överlyckligt och vrålar ”TITTA!!!”.

Och när han skrattar. Herregud. Det är som om något rusar runt barfota på insidan av mitt bröst när han gör det.

Han satt och sov i sin bilstol på passagerarsidan när du körde om oss idag, med det där tyglejonet i famnen. Om jag inte hade bromsat när du gick över i bussfilen och sedan skar tillbaka in i min fil så är det genom hans dörr fronten på din bil hade kraschat. Jag vet inget om dig. Jag vet inte om du sett de där videoklippen på nätet om vad en bil i 100 kilometer i timmen kan göra med en människokropp av kött och blod. Och jag vet inte om du någonsin haft en ettåring sovandes på din mage, lyssnat på hans andetag, och insett hur ofattbart ömtålig den där lilla kroppen är. Jag vet inte om du älskat någonting så mycket någon gång i ditt liv att det känns som om du ska få en hjärtattack.

Men förlåt, jag kommer ifrån ämnet här.

Så hur som helst: Jag ville bara säga att jag hoppas att det där som du hade så bråttom till var väldigt viktigt.

Och att du hann dit i tid.


Köpt ny löparskor

Idag, söndag den 8 januari, mår jag underbart bra.
Har lite huvudvärk däremot vilket jag haft ganska länge nu. Jag har ju ett väderhuvud (som andra har väderknän) och jag går ALDRIG utan min Treo-tub i väskan.
Jag vet...inte bra...men jag hoppas att jag med nya motions-schemat och viktnedgången skall kunna stoppa upp detta med. Idag (nu på morgonen alltså) gick jag med i "Danicas vänner". Där finns ett erbjudande om joggingskor. Har tänkt (...och tänkt och tänkt....) köpa löparskor väldigt länge men det har liksom inte blivit av.
Sprang MASSOR för ett antal år sedan men nu som tant jag är och en massa övervikt måste man ju ta det lite lugnare, i alla fall i början. Och en väldigt bra början är ju att ha rätta skor på fötterna. Här finns skorna http://www.facebook.com/danicasvanner?sk=app_100149336739122.Så nu skall jag följa rekommendationerna på matdagboken.se (som jag gick med i och som fungerar suveränt - för mig i alla fall) så snart det börjar bli ljust på morgonen och jag kan springa slingan vid Chalmers. Kommer att meddela här hur det går...2 kg ner hittills!

Jag är på väg mot målet 68 kg och ett klart mycket bättre flås!!!!


What a happy girl I am!!!!

Har så fantastiska barn med sina helt underbara tjejer. Satt och funderade på detta efter så himla gulligt sms från en av dessa flickor.  Tänk vad lyckligt lottad jag är. Att ha alla tre tjejerna så nära och att alla tre kommer så väl överens.

Satt och tänkte på Maurice Chevalier när han i filmen Gigi sjunger "Thank heaven for little girls". Texten är så här. Melodin hittar ni på Youtube.

Thank heaven for little girls
for little girls get bigger every day!

Thank heaven for little girls
they grow up in the most delightful way!

Those little eyes so helpless and appealing
one day will flash and send you crashin' thru the ceilin'

Thank heaven for little girls
thank heaven for them all,
no matter where no matter who
for without them, what would little boys do?

Thank heaven... thank heaven...
Thank heaven for little girls!

 

Ja så känner jag med! Tack och lov för dessa tjejer!!!

Tippen var stängd igår!

I vanliga fall har dom öppet lördagar men inte igår eftersom det var Nyårsafton. Vad då, det är väl inte röd dag, eller????? Ja, ja, Håkan åkte dit och kom hem igen med samma brännbara material...då sa jag -vi har ju eldtunnan.
Sagt och gjort, ner i tunnan och så eldades det för fullt. Perfekt dag, ingen vind och inget regn!Här åkte hela säcken ner!!!


Sista kartongen väntar på att kastas i tunnan!


Vår prinsessa som vilar en stund efter att ha sprungit ett bra tag efter frisbeen

Idag, nyårsdagen, är det inte alls lika fint väder. Regn och grått, grått, grått. Håkan påstår att vädergubbarna/tanterna lovat uppehåll i em. Vi får hoppas på det. Måste få min nyårsdagspromenad ner till havet. Inget kul att gå i regn! Så vi väntar. Ebba och jag och hoppas Håkan och metreologerna har rätt!

God fortsättning till er alla på det nya året 2012 (undrar hur många gånger jag skall skriva fel i år innan det går in att vi skall skriva 12 istället för 11!!!)

RSS 2.0