Så börjar hyllorna fyllas på igen!

Jag älskar denna tid på året när jag får lov att ta tillvara på allt som naturen bereder till oss!!! Hyllorna uppe i Boa börjar fyllas på IGEN. Lite var kvar från förra året men det mesta är nytt. Och mer kommer. Gelé behöver vi inte köpa under hela året. Inte sylt heller dessutom finns det ingen sylt som slår Björmbärssylten med lakritssmak.



Sylt, gelé, saft, syltade grönsaker, mos... känner mig så rik och lycklig. Varje gång jag öppnar en burk så kommer jag ihåg njutningen när detta tillreddes. Min bästa batterieuppladdning!
P.S. i verktygsväskan finns endast verktyd. Kommer snart att flyttas till annan plats när det börjar fyllas på än mer!

Nu lyfter Magnus snart för destination USA

Om en timma flyger han iväg. Usch och fy vad jag tycker det är svårt att han skall vara från Sverige i 3 månader. Jag vet ju innerst inne att tre månader faktiskt går ganska fort ändå. Han är hemma igen i slutet av november. Kanske på Johans födelsedag...vem vet! När han kommer hem igen så har han sitt helikoptercert som han så länge jobbat för. Min fantastiska son......

Vi är fler som kommer att längta. Charlotte speciellt och även Per som har en så nära relation till sin "Boma".
Ja vi får stötta varandra, och använda Skype.

I fredags var Charlotte och Magnus och Per alltså här och frossade i skaldjur. Vi hade en fantstisk kväll. Satt ute hela tiden. Och åt och åt och åt.

Bordet är dukat......



...och nu börjar vi äta!

Vi hade en fantastisk kväll och satt fram till 22 ute. Om allt gick åt...nej och Håkan fick rätt IGEN. 4 kilo kräftor, 1/2 kg räkor och en halv hummer var.....nej allt gick inte åt. Men det var inte MYCKET över. Har frusit in som vi kan ta en annan dag min Håkan och jag. Ikväll kommer Stefan och Michaela plus Ronny och barnen Moa och Hugo.
4 kg kräftor till, 1/2 kg räkor och en halv hummer var till Michaela och Stefan. Om det blir något över....ja vi får se.
Skall köpa lite goa ostar också idag så att vi kan ta ost och körsbärssylten med choklad som jag gjorde igår. Blev urgod!!!! Receptet finns på Dansukker.se. Här är länken: http://www.dansukker.se/se/Recept/K%C3%B6rsb%C3%A4rssylt_med_choklad.aspx?PID=

Ja kvällen med Magnus ochCharlotte och Per slutade i lyktornas sken. Nästa gång vi sitter samlade allihop blir i stan och då är det klart kallare än denna ljuvliga kväll!


Lyktorna har vi fått av Michaela och Stefan!


Det blir kräftkalas x 2 i helgen!!!

Först ut är det med Charlotte och Magnus som kommer på fredag. Magnus åker ju till USA den 28:e för 3 månaders slututbildning gällande sitt helikoptercert.

Sedan kommer Michaela och Stefan på söndag. De kommer hem från Mallis den 27:e sent på kvällen, så därför får vi ta det på söndag em.

Har beställt både kräftor-räkor-hummer. Billigt blir det inte!!! Men det är det värt. Vi lever bara en gång!!!! Och jag betalar ju inte det pris som man betalar ute i affärerna och fiskbilarna, så det blir ju lite lägre pris än normalt. Alltid nåt!

Skall ta lite kort som kommer in här lite senare!

På lördag skall Håkan och jag äta KÖTT. Som avbrott till allt skaldjursätande. har några jättefina lammkarréskivor i frysen, så det får det bli. Och gott vin till det. ja, så får det bli!








Ett litet snabbt inlägg om helgen!

I lördags passade vi Prinsen och Solstickan fram till 14,30. Dessa godingar, de blev både pussade och kramade för en hel vecka!!!! Vilka de är? Jo det är våra grannars barn som jag brukar kidnappa ibland när barnbarns-behovet blir för stort.

Sedan kom älskad syster, vår Margareta och var här över natten. Så gott att få vara tillsammans bara hon och jag, ja Håkan var ju med också förstås men det ändrar ingenting. Vi har det så himla gott alla tre och så även när Staffan kan vara med. Margareta åkte på söndagen och jag försvann i ett moln av migrän och lovade mig att till nästa liv så skall jag begära migränfritt huvud!!!!!

Var hemma i måndags men var egentligen rätt ok efter lunch. tog det däremot fortsatt lugnt och blev även bjudna på middag hos älskad Magnus med sin Charlotte. De hade städat Magnus lägenhet så den SKINER. Så ren som den nu är och sådan ordning som där nu är HAR DEN ALDRIG VARIT. Köket hade tagit två dagar. Då kan ni förstå att ALLT är renskurat. Vi blev bjudna på lax med en fantastiskt god varm potatissallad och lättstekt färsk grön sparris och en smulpaj till dessert. Så himla mysigt.

En helt underbar eftermiddag och kväll. Var hemma halv tio och somnade vid tio. Rätt svårväckt imorse men nu är man på G ändå!

Längtar till nästa helg och lite skogspromenader! Förhoppningsvis även med lite svamp i korgarna när vi far hemåt.

Ja, se det var min helg!

Kattens 10 budord

Pissan sover så gott i hennes favoritställning

 

1. Jag är herren i ditt hus
2. Du ska inte ha några andra husdjur än mig
3. Du ska aldrig ignorera mig
4. Jag kommer att ignorera dig när jag känner för det
5. Du ska vara tacksam för att jag över huvud taget ägnar dig någon tid under dagen
6. Glöm inte bort min matskål och se till att hålla den full
7. Du ska lägga det mesta av dina pengar på leksaker och presenter åt mig
8. Du ska alltid ha ditt knä ledigt för mig att krypa upp i
9. Du ska slösa med kärlek och uppmärksamhet på begäran
10. Framför allt, du ska göra vad som helst och allt som behövs för att göra mig lycklig

Nu så vet ni hur vi har det!!!!!

Tänkvärda ord

På min vän Mias blogg fanns denna underbara vers. Jag älskar den. kanske någon annan har någon mer som denna???

Jag önskar att det fanns någon soppa,
som ålderns framfart kunde stoppa.
Och gärna kryddad lite lätt,
med tur att vinna tretton rätt.
Tänk om det fanns en karamell,
som gjorde människan snäll,
så varje gång de bet en bit,
så lät de bli att prata skit.
Kan ingen tillverka ett klister
som lagar nerver när de brister
...och lagar synen på en del,
som bara ser varandras fel.

Visst är den tänkvärd!!!!!

Min laddningsstation!

Efter en hektisk dag på jobbet, att då komma hem till landet, få ställa mig vid spisen, laga till det jag dessförinnan köpt i affären i lilla Kärna, lyssna på Monika Zetterlund (dubbelCd med hennes bästa) titta på Ebba där hon ligger i fönsterhörnan och kollar in läget........ detta är för mig att ladda hela kroppen.



Ebba har koll på läget



Stekta kotletter, råstekt potatis och svampsås med senapstouch!

Därtill babymangold, små salladsblad och våra egna små coctailtomater! Vem kan önska sig mer. Ett glas rött kanske...det finns också med!!!

Litet kort inlägg.....

........hinner inte mer.

Har massor att göra på jobbet men hade ett par bilder i kameran som jag måste ta fram (har fått en felaktig P-bot och har fotat för att tala om för vederbörande polisenhet att vi inte skall ha någon P-bot) och då hittade jag dessa två bilder från i lördags. Grillade fantastiska lammkotletter, råstekte potatis och en underbar sallad från egna trädgården och jättegott vin. Då blir min älskade Håkan så här glad......



....för att det såg ut så här på tallriken!!!!




Vi orkade faktiskt inte äta upp allt och gissa om två hundar blev glada för det (Fabian var på sommarläger hos oss nämligen). det blev med andra ord dubbel glädje!

Söndag och imorgon återser jag mina arbetskollegor igen....

......det skall bli jättekul även om det också känns trist att sommarsemestern nu är slut. Men vi har våra underbara sensommar- och hösthelger kvar att se fram emot.  Det blir rätt tufft när allt börjar igen för vi har en del försäljning kvar och inte mycket tid kvar till 4:ans pressläggning. Så det gäller att spotta i händerna. Dessutom är Anna-Lena sjuk och lär inte komma på hela första veckan!!! Fasen vad jag och Claes-Håkan kommer att få ringa!!!

Idag skall vi i alla fall ha middag för Michela och Stefan och så skall Fabian tillbaka till husse.

Vad det blir till middag? Jo det bli Håkans urgoda köttfärslimpa med både bacon, parmesan och cheddar och till det en jättegod rosmarinsås som bryter av perfekt. Kokt potatis och färska rödbetor, sallad och som avslutning...nja det har jag inte riktigt bestämt ännu. Kanske egen glass med bär....ja vi får se.



Michaela och Stefan på min födelsedag här på landet

Sista semesterdagen!!!

Så har vi då haft 4 semesterveckor och idag är den sista dagen av semesrledigheten. Har haft fantastiska dagar här på landet med mycket vila, många kära besök och bara några små utflykter.

Ett av besöken var nu i onsdags då vi hälsade på margareta och Staffan på Brännö. En otroligt varm och dessutom väldigt tryckande dag. Stackars Ebba! Hon var nog gladast när hon var tillbaka igen och blivit avduschad och hennes kropp fick välbehövlig svalka igen. Men det var underbart att få hälsa på min "syster och svåger". Brännö är en jättehärlig sommarö men jag föredrar ändå Sundhammar där vi kan köra bilen ända fram till huset. Visserligen finns det en hel del flakmoppar och en himla massa cyklar på Brännö vilket ju underlättar transport från skärgårdsbåten och sommarhuset men Sundhammar är ändå min melodi!

På vägen till Staffan och Margareta så ringde Stefan och bjöd in sig till middag samma dag så vi tog en något tidigare returresa än vi tänkt från början. När vi kom till "systera mi" så bjöds vi på en kall öl, tänk att en kall öl kan smaka så gott när man är varm och törstig. Gudagott! Sedan bjöd hon på en fantastiskt god räkpaj. Mmmmm, skall be att få receptet. Glömde det i all hast när vi var där. Margareta och lille Hugo och jag cyklade ner och badade emedans Staffan och Håkan tog en tur med Ebba så hon också fick bada. Ner till allmänna badet är det ju inte ok att ta henne så hon fick bada på mindre allmän badplats!



Skål säger Margareta, Hugo, Staffan och Håkan


Sedan hade vi en underbar kväll med Stefan och Michaela, vi helgrillade fylld entrecote, rostade en massa olika rotfrukter och grönsaker, njöt till långt fram mot kvällen innan de tu begav sig av hemåt igen. Dagen efter kom Stefan tillbaka och lämnade Fabian här. Bibbi löper fortfarande och Fabian höll på att bli tokig. Bra att han få vara här och lugna ner sig och även lilla Bibbi behöver lugna ner sig. Han skall vara här till på söndag.

Igår hade vi vår "tisdagsmiddag" med gänget plus Ann och Magnus och Charlotte. Grillade karré, rostade grönsaker, gjorde en sallad och hade återigen en lång kväll i sommarvärmen. Så himla mysigt med mina söners flickvänner. Både Michaela och Charlotte är helt underbara. Inte svårt att tycka om dessa tjejer. Tack gode Gud att de väljer så underbara flickvänner.

Idag kommer min förra arbetskollega Henrik med sin Jessica och lille Leo hit. Nu får det bli en vegetarisk middag. De är nämligen vegetarianer båda två. Jag vet inte ännu riktigt vad jag skall laga men skall titta i några veg-kokböcker jag har och se vad jag skall hitta på.


En bild på vår "kung" - Sixten i en av sina knäppa sovpositioner. Huvudet UNDER kudden...i denna värmen. Kanske svalare där i skuggan, vad vet jag!


Han börjar att bli lite gammal faktiskt. Märker att värmeböljan tar hårt på honom. Våran lilla Pissan ser vi knappt. Hon kommer in bara in och "tankar" som Håkan säger. Lite kel och mat, sedan ut igen. Vet inte var hon befinner sig på dagarna. Hon kanske hittat ett hem till som hon pendlar mellan......eller så ligger hon och sover på något svalt ställe. Skulle vara bra om vi kunde sätta en sökare på henne och kolla in på GPSen var hon är. Ja, ja hon mår alldeles förträffligt och så länge hon gör det är ju allt bra.

Nu skall jag göra mig redo för att åka och handla.

Vilken fantastisk dag!

En av sommarens varmaste dagar hade Charlotte (Magnus flickvän) och jag bestämt attt ta oss till stan (vi bestämde inte detta idag utan tidigare naturligtvis för flera dagar seda) och äta lunch, gå i affärer och bara ha det avslappnat gott!!

Det har vi haft i en värme som varit helt otrolig. Charlotte har sett ut som om värmen inte tagit på henne alls och jag har sett ut som ett rinnande Niagrafall!!!!

Vid ett par tillfällen skulle jag varit tvungen att prova kläderna jag ville ha men ORKADE INTE. Vad gjorde Charlotte, tog fram sin egen räknesticka (måttade på mig) och sa  nej den passar inte, den passar och hon har haft helt rätt.

Jag har kommit hem med fantastiska kläder och vi kommer att göra om turen inom snar framtid.

Vad vi har skrattat, tjötat, fnissat, kollat på "underliga folk", gått in och ut i affärer, hymlat över dyra priser, prisat över mindre dyra priser.....vandrat på Haga Kyrkogata och svettats (jag i alla fall) och haft en fantastiskt trevlig dag.

Så kom jag hem (Håkan trodde ett tag att jag förlupit hemmet), vi grillade och sedan tog vi oss till havet och jag och Ebba badade och Håkan satt på klippan och väntade (som vanligt).

Så satt jag i lyktornas sken ( som jag fick av Stefan och Michaela) och läste slut boken Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann. Läs den!!!! Om ni inte redan gjort det. En helt underbart, tokig, humoristisk och galen bok. En bok som ger mersmak till hans nya bok. Hoppas den blir minst lika bra!!!!!



Precis kommit hem från havet och nybadad och med senaste boken som snart, snart har kommit till sin upplösning. Visst är det tragiskt när en riktigt god bok tar slut. Nu måste jag hitta en ny! Lyktorna som står på bordet är födelsedagspresent från Michaela och Stefan

Visst är jag priviligerad!!!

RSS 2.0