Tankar kring Social Media

Jag har funderat en hel del det sista gällande dagens sociala media och dess för- och nackdelar.
 
 
 

På Facebook t.ex., som jag själv alltid tyckt både varit kul att följa och att uppdatera själv.

 

Däremot har jag fått en del lite nedlåtande kommentarer och även fått höra detta bakvägen att jag uppdaterar alldeles för mycket, eller att ”jag vet vad du haft för dig det senaste, jag kollar ju Facebook”. Du skriver ju där som om det vore en dagbok!

Så bra då tänker jag men känner samtidigt att detta tydligen inte är ok, allt enligt Jante tror jag! De som inte vill läsa eller bli uppdaterad, låt bli att följa eller koppla bort mig som vän. Jätteenkelt faktiskt men läser ni så skit i Jante. Honom har jag dessutom kastat ut för länge sedan och tillbaka kommer han aldrig!

 

Däremot om jag haft en blogg och skrivit där varje dag hade det säkert setts med andra ögon……

 

Jo det är väl sant och jag vet också fler som tyckt det varit bra att jag uppdaterar och skriver om saker som händer runt om mig, dock skriver jag till 99 % bara om det som är positivt och glädjande. Många av de vänner jag har pratar jag inte så ofta med men håller alltså denna kontakt vilket känns jättebra!

 

En hemsida, en blogg eller en FB-sida blir ganska ointressant till slut om den inte uppdateras ofta! Eller hur?

 

Nu har jag visserligen inte så mycket negativt i min tillvaro idag men jag går naturligtvis inte heller helt fri från detta. Även om jag blivit en ganska duktigt kvinna på att njuta och ta tillvara dagen och stunden. Men, visst finns det dagar, händelser, personers agerande som gjort mig ibland väldigt ledsen, nedstämd och med ett magont ibland som gjort riktigt, riktigt ont men detta skriver jag alltså väldigt, väldigt sällan om. Det har hänt och kanske sker det vid något annat tillfälle igen men alltså, inte ofta.

 

Just nu har jag ett uppehåll vad gäller uppdatering av min egen privata tillvaro, lite för att jag kommer först och främst  att göra förändringar på min FB-sida innan jag uppdaterar igen, en hel del personer kommer att rensas bort som jag anser egentligen inte är ett dugg intresserade av att läsa om vad jag har för mig så då finns det ju heller ingen anledning att dom finns där! Skall ändra i sekretessen på några punkter.

 

Sedan är jag nog igång igen!

 

Så då till tankarna kring vara eller inte vara vad gäller denna flod av social media! FB är en plats som för mig varit fantastisk på flera sätt.

 

Jag har fått kontakt med flera personer som jag känt för många år sedan men som jag tappat kontakten med. Detta tack vare att så många gått med och mina sökningar gett resultat. Likadant tvärtom. En del har kontaktat mig med vänförfrågningar och så har vi hittat fram till varandras liv igen.

 

Denna möjlighet som FB ger tycker jag är underbar!

 

Jag har kontakt med släktingar och vänner världen runt, vilket annars endast kunnat ske via Post eller telefon. Enklare och billigare att hålla kontakten vid liv genom FB.

 

Jag blir uppdaterad om mina vänners både glädje och ibland svårigheter, där jag snabbt kan ta kontakt om så skulle behövas.

 

FB är en fantastisk väg att nå ut till många och även utanför min vänkrets om så skulle behövas. Upprop, efterlysning (kan gälla både saker, tjänster och ibland tyvärr även personer – tänker då mest på Missing People). Bjuda in till eget eller officiellt evenemang! Skicka privata meddelanden till familj och vänner – kostar inget även om vännen finns på andra sidan jordklotet.

 

I allt detta känner jag att FB är ett fantastiskt verktyg och social kanal.

 

Sedan finns det saker jag tycker sämre om och det är att man förstår att många (framförallt ungdomar men även äldre personer) ser det som del av en framgång att ha så många ”vänner” som möjligt. Ju fler desto populärare och desto populärare desto större i vänkretsen.

 

För mig är detta rätt sorgligt. Att man mäter sitt eget ego i hur många vänner man har på FB!! Jodå, jag känner några av den vuxna sorten, dock är dom såklart inte vänner med mig på FB.

 

Har t.o.m. en person som tyckte att jag är det värsta han mött och att ingen gillar mig – inte ens på FB. Denna person är egen företagare med flera anställda och mäter sin popularitet i hur många som gillar på FB. Nu vet inte denna person om det är några som gillar mig på FB eller inte, för han är som ni förstår inte på min vänlista.

 

Eller när näthatet även når hit, även om det är mindre än på andra sociala medier, eftersom man inte kan vara helt anonym här, det går alltid att spåra personen! Men det förekommer en hel del ändå för spårning kräver polisanmälan och det är det inte alla som gör. Inte i första taget i alla fall.

Då finns det andra media man kan nå ut till som inte går att spåra, vilket jag egentligen inte fattar att det får finnas denna mediatyp! Borde stoppas eller göras om så att ingen kan vara anonym!

 

När man hör/läser sådant då blir man beklämd. Då har FB, enligt min mening, blivit en negativ sida istället för tillgång.

 

 

Ja det var lite av mina tankar kring detta media. Vad tycker ni?? Kommentera gärna här eller om ni hellre vill på FB (för er som finns på min vänlista såklart).

 

 

By the way, jag kommer att meddela när jag gjort min rensning så att ni som är kvar vet om att ni är det *ler*!


Kundtjänst på Tre = risk för att bli galen!

Ni som har Tre--abonnemang.......hur upplever ni kundtjänsten eller rättare FÖRSÖK att nå till kundtjänsten?
 
Jag blir så vansinnigt irriterad så när jag väl kommer fram ryker det lätt ur mina öron.....och är dessutom den person jag då får kontakt med, lätt "tyken" - som vi säger på Göteborska - då är jag färdig att säga ett och annat jag annars INTE skulle sagt. Inte i de ordalagen i alla fall.
Nu skärpte jag mig och höll tand för tunga.......men det var svårt!!!!
 
Först och främst är det ett himla knapptryckande både vart jag vill komma och vem jag är "knappa in dit personnumer eller det telefonnummer du ringer ifrån" och en stund senare, återigen "knappa in ditt personnummer eller det telefonnummer du ringer ifrån".
 
Men vad då???? Fattar deras mekaniska mottagare dåligt....... har jag knappat in det en gång borde det väl räcka...eller???
 
Ja så kommer jag då äntligen (efter en himla massa tryckningar hit och dit) till den avdelning jag vill till och gissa vad???
JO DÅ BÖRJAR TRYCKANDET IGEN!!!!!!
OCH DESSUTOM SKALL JAG ÅTERIGEN TRYCKA IN MITT PERSONNUMMER ELLER MOBILNUMMER OCH AVSLUTA MED FYRKANT!!!!!
 
Vid denna tidpunkt var jag redo att slänga mobilen i golvet....vilket jag snabbt inser inte ger önskad effekt för Tre!!!
 
Så jag trycker och trycker och kommer så småningom fram till en telefonröst som meddelar att det är kö och att jag tyvärr måste vänta en stund på ledig kundmottagare.
 
Dryga 10  minuter senare svarar det en mansröst "Välkommen till Tre - det är XX".
Jag:Vilken tid det tog att komma fram. Jag var färdig att lägga på luren!
Tre: Tur du inte gjorde det, eller hur?
-Vadå????
-Att du inte la på!
-Hmmmm, är det ditt svar till den långa väntetiden ni har på Tre?
-Ja!
-Tycker du och Tre att det är okej med sådan lång väntetid som drygt 10 minuter för att komma fram till någon hos er på kundtjänst?
-Tycker du det är lång tid, pröva ring SJ!!!!!!!!!!
-Varför skulle jag ringa SJ när det är ett telefonabonnemang jag ringer för?
-Dom har ännu längre väntetider!!!
-Hmmmm, inser att dialogen är hopplös även om det är uppenbart att det inte är en resa jag ringer för utan ett telefonabonnemang, så jag säger, okej.........jag ringer för jag vill kolla upp hur det ser ut med mitt abonnemang hos er nu när avtalstiden gått ut.
-Det ser ut som det gjort hela tiden, ingen förändring alltså! Himla bra eller hur?
-Men jag har ju haft ett två-årsabonnemang p.g.a. att jag även fått en telefon och den borde väl vara betald nu....
-Din telefon som du fick då kostade bara 1 krona för att du tecknade ett tvåårsabonnemang hos oss. Så det blir ingen förändring på detta.
-Okej, så jag skall fortsätta betala det jag betalar idag?
-Ja, självklart!
-Vadå självklart?
-Eftersom du har marknadens bästa abonnemang, finns inget bättre än vårt!
-Hur vet jag det?
-För att jag säger det. Du kan lita på mig!
 
Det där lät inte bra i mina öron! När någon försäljare säger att man kan lita på dom då kan man med stor sannolikhet inse att man INTE kan göra det!
 
-Det där vill jag nog kolla upp själv, svarar jag.
-Du kan få 10 % ytterligare om du tecknar här och nu!
 
Nähä du din unga her Spoling! Det tänker jag INTE göra!
 
-Nej tack, inte just nu, återkommer när jag kollat upp marknaden! Hej då
 
Ja så gick detta samtalet till och jag är lite sur för efter att ha kollat upp övriga teleoperatörer på marknaden så är det faktiskt så att jag har ett himla bra abonnemang och skall nog ändå teckna men fortfarande med 10 % rabatt! Trots att jag inte tecknade "här och nu"!
Det stör mig lite....men, men det är ju inte killen jag tecknar med utan Tre....som jag fortfarande anser har en väg till Kundtjänst som är sååååå frustrerande dålig.
 
Vart tog den gammaldags telefonväxeln vägen med en växeltelefonist med trevlig röst som kopplade mig vidare........?????
 
 
 
 
 

RSS 2.0