Nya funderingar

Funderade här i tidig morgontimma...uj, uj vad poetiskt det blev - är väl febern och trötthetens ådra som kommit fram..... över en massa konstiga uttryck som vi säger.

  1. Full som en alika (alika = kaja) eller fyllekaja. Full kaja? Har aldrig sett en sådan, har ni?
  2. Smakar apa (smakar alltså illa). Konstigt uttryck måste jag säga
  3. Frisk som en nötkärna. Är nötkärnor friskare än allt annat????
  4. Nu går skam på torra land. Vadå?????
  5. Stup i kvarten (när saker sker flera gånger om). Ett stup i kvarten...????

Eller när man uttrycker att något är JÄTTE litet. Hemskt vackert. Hon är så himla jordnära. Eller ordet Oslug!

Ja ni hör ju - utrycken och orden är många me var kommer dom ifrån. Kanske skall ta detta till "snillen spekulerar" om det nu finns något sådant program längre.

Nu skall jag sluta och grunna - får inga svar ändå - och gå och hälla upp tredje koppen te. Och nya näsdroppar!!!

Alla dessa fantastiska "utlandsvenskor"!
Har ni tänkt på vad alla dessa fantastiska "svenska fruar i USA" har mycket att säga om svenskar. Har än så länge inte läst en enda artikel eller uttalande som ligger på en någorlunda normal intelligensnivå.

Nu senast var det en svenska i New York som tyckte att svenska ungdomar är slappa och inte tar dom jobb som finns tillgängliga för dom lever hellre på socialbidrag!!! Hör ni??? Jag blir bara så trött. Hon har nämligen som hon skriver, jobbat hårt för att få det livet hon lever idag i USA. Gift sig till rikedom...ja jädrar vad hon har jobbat!!!!

Jag brukar kommentera ganska vasst när folk skall beskriva olika nationaliteter. T.ex så pratas det gärna om "amerikanare är ju knäppa p.g.a. ditt eller datt". Vad då amerikanare. Amerika är en kontinenet med en otrolig blandning av förutsättningar och livsstilar. Att människor som växer upp och lever i Virginia inte upplever saker och ting på samma sätt som människor som växt upp och bor i Californien är väl ganska självklart. Ändå pratar man om "amerikanare" i stort och över ett bräde. Snälla nån, bara lilla Sverige...jämför en norrlänning med en skåning. Ändå pratas det om "vi svenskar"!!! Och nu pratar denna människa om svenska ungdomar över ett bräde. Snälla stäng truten och le och se vacker ut. Det kan du men låt inte munnen prata förrän hjärnan är påkopplad!!! Och den är nog inte påkopplad så ofta! Undrar om hon inte vill bli en ny Anna Anka!

Ja alla dessa fantastiska kvinnor...vet ni att hon dessutom skrev i artikeln att "folk undrar varför jag är med i denna serien. Det beror bara på att jag vill tala om för svenska ungdomar att man faktiskt kan komma så här långt om man bara bestämmer sig och jobbar hårt". Alltså att bli gift rikt!!! Otrolig personlighet, eller hur???!!!

Föresten har ni tänkt på en sak - alla är blondiner....ja, ja nu skall vi inte dra alla över en kam!!!!!

Vårdcentralen nästa!

Öppen mottagning
Alla förmiddagar tar vi emot patienter med akuta åkommor.
Anmälan sker samma dag i receptionen.


Måste åka in till vårdcentralen i dag och se om jag åtmindstone kan få lite hostmedecin. Har även fått tillbaka febern vilket ju inte lutar åt någon bra riktning precis. Hostan och snuvan gör mig galen. Smärtan i halsen vill inte ge sig heller. Nu har ju faktiskt haft detta i snart en vecka och det är VÄLDIGT långt för mig. Jag blir så trött, så trött. Vaknar varje natt vid 3-tiden av hostan och nysningar. Stackars H får ju inte heller sova så jag går upp, tar mina Ibumetin (mot feber och smärta ni vet...), mina näsdroppar och idag tog jag faktiskt febern med en gång. Anade att den kommit tillbaka och det hade den. Så nu är det läkarbesök som gäller. Trodde faktiskt igår att jag kanske skulle kunna åka upp till Stockholm till ledningsmötet i alla fall och sedan åka hem igen. Men det kommer inte att fungera. Fy attan för förkylning...fast fortfarande är jag kvinna så det ÄR jobbigare att föda barn!!!!!


Nu blev jag lite glad....

...kom på vad jag skall göra innan rönnbären kommer in i huset. Jo jag skall göra kapris på fläderbären. De fläderklasarna som blev kvar på trädet efter att vi gjort en massa fläderblomssaft. Nu sitter det stora svarta klasar och bara väntar på att jag skall ta hand om dom. Det ni!!! Och vet ni vad...det kostar ingen anstränging, bara lite extra pysselglädje.
Dessutom är det busenkelt.

Blanda ättiksprit, vatten, socker och salt i en kastrull. Koka upp lagen, så att socker och salt löses upp. Lägg i bären och låt koka på svag värme i 10 minuter. Häll upp på väl rengjorda och varma burkar. Tillslut dem genast. Förvaras svalt då de kallnat.

Sen var det klart.

Från detta svarta till...


..till dessa gröna... Lovar att berätta hur det gått.
Dunderkurer mot förkylning

Är det någon som har dunderkuren så att jag snart blir frisk??? Jag blir så himla less på detta. Behöver komma till jobbet imorgon!!!!! Läste den här på nätet...verkar en aning bökig..eller?

Koka upp en STOR kastrull med vatten, lägg ner apelsiner, pepparrot, vitlök (sen var det säkert ngt mer som jag inte kommer ihåg) koka tills det går att göra sönder lite lätt, så det blir överkokt. Sedan hämtar du ett lakan och en pall, placerar kastrullen på golvet och sätter pallen bakom, lägger i TIGERBALSAM i kastrullen (har fortfarande på locket) tar av dig kläderna sedan lägger du lakanet över dig och kastrullen så du är instängd, och försöker täppa till eventuella hål (alla går inte) sedan tar du av locket och sitter under lakanet i värmen och den jobbiga doften, och andas djupa andetag i ca 10 minuter. Detta renar näsgångar, du känner dig piggare genom att du får in så mycket dofter i kroppen + att du svettar bort dåliga saker från huden. Efter tar du dig en dusch och lägger dig framför tvn med en kopp te!


Undrar om det där personen glömt var någon viktig ingrediens??? En god vän på facebook skrev att imundiga sprit är bra... jämförde med den kända metoden "handsprit". Nja...kanske hellre då dricker te, dricker te, dricker te....och besöker toaletten för att tömma ut allt te.

Strepsil skall Håkan få köpa idag. Även det där man snusar in i näsan som luktar eukalyptus. C-vitaminer har jag. Fick även tips från en annan vän att äta vitlök. Skall göra linssoppa med tomat och MASSOR av vitlök. Håkan lär väl få slaget när han kommer i em.

Näsdropparna körs numera regelbundet. Och Ibumetin mot halsont och feber!!!

Bläääääääääää

Snuvig, hostig, febrik=SJUKJaha så har även förkylningsbasiluskerna landat på mig, i mig, över mig, runt om mig!!!!! Jag är förkyld!!! Men jag är ju inte man så för mig är det värre att föda barn!!!!! Men lite dålig är jag allt. Aaatjooooo!

Var hemma i fredags och trodde att helgen skulle göra gott...fnys! Den gjorde det hela sämre så nu är jag sämre än i lördags. Ja, ja det är bara att inse fakta, jag får vara hemma idag och troligtvis imorgon också. Dom vill nog dessutom inte se mig på jobbet. Jag hostar ju en massa goa baciller till allt och alla. Den förbaskade rethostan är värst. Hostar på nätterna så jag sover ganska oroligt. idag (precis som igår) skall jag bara ta det lugnt, gå här hemma och strosa och fixa lite mer sylt tror jag, kanske tomatmarmelad föresten och en burk till med syltade gröna tomater. Fick 2 glasburkar av en granne. Så alla ni som har en massa glasburkar stående - skicka dom som ni inte använder till mig!!!! Får inte köpa mer burkar nu. Har köpt en massa riktiga syltburkar som dom såg ut förr. Göööörfina.

Nu skall jag gå och hälla upp min 3:e kopp te. Te med honung är min melodi numera!

Så här står det i Wiklopedia:

Förkylning är den vardagliga, sammanfattande benämningen på infektioner som drabbar de övre luftvägarna och näsans slemhålor. Akut viral nasopharyngit är det vetenskapliga namnet. Förkylning orsakas vanligen av rhinoviruset.

Vanliga symptom är öm hals, rinnig näsa, täppt näsa, nysningar och hosta. Ytterligare symptom kan vara ögoninflammation, muskelsmärta, trötthet, huvudvärk, muskelsvaghet och minskad aptit. Feber och utmattning är vanliga vid influensa. Förkylningens symptom försvinner vanligtvis efter någon vecka, men kan även vara i upp till två. Symptomen kan vara allvarligare för spädbarn och unga barn. Även om sjukdomen vanligtvis är mild och ofarlig så brukar ofta patienter med förkylning ta till medicinsk hjälp i form av receptfria läkemedel och kan bli hemmavarande från skola eller jobb.

 

Herregud vad sjuk jag blev helt plötslig...skall ta ett par Ibumetin - det stod ju att man skulle ta till receptfria läkemedel...då gör jag väl det då. Jag är ju ALLTID så lydig, eller hur!!!!!


Höstliga dagar

Höstens vårAv Erik Axel Karlfeldt

 

 

Nu är den stolta vår utsprungen,
den vår de svaga kalla höst.
Nu blommar heden röd av ljungen
och hvitt av liljor älvens bröst.
Nu är den sista visan sjungen
av sommarens kvinnligt veka röst;
nu stiger uppför bergens trappa
trumpetarn storm i dunkel kappa.

Nu äro alla drömbarn döda
som födts ur vårens sköra lek -
likt buskens rosentyll, den röda,
som första skumma natt gör blek.
Men alla starka känslor glöda
som snårens nypon, kullens ek
och hviska varmt i frost och nordan
om gyllne mognad och fullbordan.

Min sång flög drucken kring det bästa
av färg och doft i ängars ljus,
och det var ljuvligt nog att gästa
de många hjärtans honungshus;
nu vill jag, mätt på sötman, fästa
min boning långt från lust och rus
och hvila under fasta bjälkar,
ej under lösa blomsterstjälkar.

Väl mig, då lekens minnen tvina,
att du var allvar och står kvar,
att ingen sol behövs att skina
vår kärlek varm i svala dar!
Hör, himlens hårda väder hvina
sin högtidshymn för trogna par.
Vi le, när jorden reds och darrar;
vår lyckas hus har goda sparrar.


Visst är det en underbar dikt. "Den vår den svage kallar höst..". Ja så känner jag det med. Hösten är en underbar period på året. Både Håkan och jag gillar att ta vara på vad skog och mark bereder för oss nu. Vi plockar, fryser in, torkar, syltar och saftar och gör gelé till hösten alla stekar och grytor. Njuter av att se hur hyllorna fylls med nya smaker av allehanda bär och frukter, hur frysen blir mer och mer välfylld (just nu är den så fylld att jag MÅSTE göra mer saft och sylt), blir lyckliga av att se hur papperspåsen med torkad svamp fylls på och fylls på. Varje gång vi är ute på promenad med Ebba här på landet så hittar vi alltid någon "sopp" som är lämplig för torking. Och björnbär mina vänner finns det så mycket av att jag nu gjort lite exprimintella (undrar om jag stavat rätt här...) sylter. Björnbärssylt med lakrits. De ni, den blev "gööörgo". hade ingen lakrits hemma så jag tog stjärnanis i syltkoket och även lite Sambuca (lakritssprit). När allt finns på plats skall jag ta kort och lägga in här med.


RSS 2.0