Fläsk­fi­lé med ing­e­färs­gla­ce och smala pom­mes fri­tes

Självklart Svensk fläskfilé och inget annat

(450 kcal/person)

2 personer

 

 Foto: Holger Edström

 

Ingredienser:

250 gr fläskfilé

2 msk citronsaft

1,5 msk honung

1 msk syltad ingefära

1 msk ingefärslag

 

Pommes frites:

400 gr potatis, gärna bakpotatis

0,5 tsk salt

 

Yoghurt:

1 dl fintärnad gurka

½ rödlök, finhackad

1 dl matlagningsyoghurt

salt

 

Tillagning:

Pensla inte glacen på köttet för tidigt när du grillar, honungen i glacen bränns lätt. Bäst är att pensla på strax före servering.

1. Sätt ugnen på 250°. Koka ihop ingredienserna till glacen. Låt koka ca 2 min tills den är lite simmig. Låt kallna.
2. Skrubba potatisen ren. Skär den i jämna stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och stek mitt i ugnen 10–15 min.
3. Grilla eller stek fläskfilén tills den är genomstekt och innertemperaturen är 67°. Pensla med glacen en gång vid slutet av tillagningen och en gång till innan köttet skärs upp.
4. Blanda samman gurka och rödlök med matlagningsyoghurt och smaka av med salt.
5. Skiva fläskfilén och servera den med pommes frites och yoghurt. Pensla gärna mer glace på köttet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0