Körsbärsglass

Just nu rensar jag i frysen - både mat och frukt.
 
Maten blir till middagar och frukt och bär blir just nu till olika glasspaket som åker tillbaka till frysen.
 
Känner att förra årets frukt och bär måste ur frysen innan årets kommer dit! Gjort en fantastisk Fläderblomssorbét (recept i nästa inlägg) som blev urgod och var väldigt enkel att göra plus att vår glassmaskin (har bara en bunke, borde haft två) kunde användas till gräddglassen som också produceras.
 
Har en massa, massa körsbär som ligger urkärnade och färdiga varför jag bestämde mig för att använda detta fantastiska bär så mycket jag kan i olika varianter.
 
Så här kommer första körsbärsreceptet:
 
KÖRSBÄRSGLASS
~6 portioner
 
Körsbärskompott:
 
0,5 kg urkärnade körsbär
200 gram socker
 
1. Koka bär och socker tills bären brister och det börjar tjockna.
 
2. Ta bort från värmen och låt blandningen kallna helt.
 
Glassbas:
 
3 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång, delad på längden
3 äggulor
125 gram socker
 
1. Koka försiktigt upp mjölk och grädde i en kastrull. Flytta sedan kastrullen från plattan.
 
2. Skrapa ur vaniljstången och lägg den och fröna i mjölkblandningen.
 
3. Vispa äggulor och socker i en separat bunke till ett vitt skum.
 
4. Vispa ner äggblandningen lite i taget i mjölkblandningen och ställ tillbaka kastrullen på plattan.
 
5. Rör om med en träslev tills krämen bildar som en tunn hinna på sleven. 
 
6. Kyl smeten i kallt vattenbad
 
7. Ta bort vaniljstången och häll blandningen i en behållare eller i en glassmaskin. När glassen är som mjukglass blandar du med en spatel ner körsbären. Häll sedan tillbaka allt i en eller dela upp i flera bunkar som du ställer in i frysen.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0