Mallorca 29 september - 9 oktober

Vilka dagar vi har haft, min Håkan och jag.
 
26-31 graders värme med ibland lite väl hög luftfuktighet (som jag kallade humanity istället för humidity när jag talade med en annan Mallorcaresenär, ha ha.)
 
10 dagars semester på en så vacker plats och med så mycket god mat och dessutom umgänge med näst yngste sonen har varit helt fantastiska.
 
En av ägarna kom ner till Mallorca och stannade lite längre än väntat och se då är sonen enbart Kapten Knape och inget annat. Då är han stationerad på båten att ta hand om gästen (läs i detta fallet ägaren) och hans gäster. Detta gällde några av dagarna under vår vistelse och även dessa dagar umgicks vi vid lunch eller middag eller fika!
 
Detta var helt okej för oss - vi är faktiskt vana, Håkan och jag, att ta vara på oss själva. Så vi tog på oss vandrarskrona och tog oss ut till allehanda sevärdeheter i själva Palma. Oj, oj vad vi gick. Vi lärde oss området som vår egen innerficka och med Håkan som har en inbyggd kompass så gjorde vi lite större svängar utanför de mest kända kvarteren också.
 
Jag lovar vi har gått många mil. Tur det för vi har också ätit och druckit väldigt mycket gott så, vandrandet har hjälpt till att stoppa allt för många återkommande kilon som vi precis innan resan blivit av med.
 
Vi har sett fantastiska byggnader (som katedralen i Palma och borgen ovanför Palma), otroligt vackra kyrkor (jag älskar att gå in i kyrkor och meditera en stund och titta på alla fantastiska målningar och konstverk som finns där), små gränder och husfasader som är så otroligt vackra. Tvättlinor med nytvättat kors och tvärs, Blommor på balkonger, fönster och trapphus i alla dess former och färger, lyssnat till dessa majorikaner och spanjorer som väldigt ofta spelar hög musik, sjunger och däremellan tjoar och gastar på sina familjemedlemmar och vänner. Det är en livlig och otroligt levande miljö!
 
Vi satt vid flera uteserveringar - tog en öl eller en shandy (50/50 öl och typ Fanta), aqua con gas, tapas av olika sorter och cafe americano. Beroende på klockslag beställde jag också ibland in väl avkyld ett glas vino blanco.
 
Under dessa stunder kom det ofta fram en massa gatusäljare som ville sälja på oss "äkta" Rolexklockor och Diorväskor. Eller löjliga små paraplyer som man skulle ha på huvudet istället för keps......tror inte det!!!
 
Efter detta uppehåll så vandrade vi igen. In och ut ur de två saluhallarna som fanns där - en lite mindre, alldeles intill där Stefan bodde, och en riktigt stor lite längre bort. All färsk mat som vi köpte gjorde vi i den lilla saluhallen, säger bara det...vilka råvaror!!!
 
Vi har åkt sightseeingbuss för att se lite mer av staden vilket var en fullträff faktiskt.
 
Och så har vi självklart umgåtts med Stefan - blivit guidade upp till Valldemosa, till Calvia och en massa andra platser (kommer inte ihåg alla namnen) och även en snabb tur genom Magaluff - turistfällan nr 1.
 
Varit runt vid de olika helt fantastiska hamnorterna, beacherna och även en långtur till området som var eldhärjat för några månader sedan. Otroligt hur väl ändå naturen sakta börjar återuppbyggas. Det kommer att ta tid - inte bara pga av branden men även pga allt saltvatten som dränkte elden.
 
Avslutningskvällen hade vi ihop med Stefan grannar Anne och Peter, med Stefans bästa vänner Wilhelm och Mathew och Wilhelms flickvän Sabrina.
 
Vi gjorde en otrolig fisk och skaldjurssoppa från grunden (tog mig 2,5 timmar) med MASSOR av godis i som blev fantastisk. En fruktsallad på alla dessa underbara tropiska  frukter och en sabayonne till detta. Och massor av gott vin. Vi hade lite tapas och Cava innan maten som vi bjöd på inomhus, resten avnjöts på terassen!
 
Nu är vi hemma igen och njuter av minnena och fotona. Nästa gång vi kommer ner så har Stefan flyttat - till en fantastisk lägenhet med riktigt stor takterass. Bilder kommer nog när han väl kommit på plats.
 
Tack älskade Stefan och tack Mallorca för denna gång!
 
               
 
 
             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0