3 dagar kvar - sedan är semestern slut!!!

Ja, så var då denna årets semester snart slut. En summering av dessa dagar så kan jag bara konstatera att jag haft det helt underbart. Fint väder till största delen, ett tag var det så soligt och varmt att man inte orkade göra något annat än bara slappa o sola och bada....uj så förfärligt!!! Skämt åtsido - det har varit en underbar semester. Ätit gott,därtill druckit goda viner,  tagit hand om vår trädgård, odlingen växer mig nästan över huvudet...oj, oj vad det växer. Badat så klart, umgåtts med familj och vänner en hel del, haft fantastisk samvaro med alla våra grannar. Plockat bär, frusit in, gjort saft, senast var det  körsbär i rom som ligger på burk. Läst en massa böcker. Framförallt - kopplat av. T.o.m. så mycket att jag numera inte vaknar förrän 8 på morgonen (jag vakanr ALLTID runt 6 annars).

Den senaste veckan hade vi alltså tisdagsmiddagen vilket slutade i att gästerna gick först kl halv ett på natten. Håkan och jag kom inte i säng förrän halv 2. Onsdag sov jag till kvart i tio!!!! Det blev en jättetrevlig kväll och natt. Tyvärr blev Erik sjuk vilket var jättetråkigt, speciellt som Sanna och Jonas kom (vuxna barn till Nettan, den kvinna Håkan hade sällskap med före mig, som tyvärr dog i cancer 2006. Håkan har hållit kontakten med barnen hela tiden och numera ingår dom ju även på min vänskapslista). Erik har ju haft en hel del kontakt med dom också varför det hade varit jättekul om han hade kommit. Men det går fler tåg. Maten blev väldigt lyckad (berättade om vad jag skulle ha i ett tidigare inlägg). Det fanns kvar till Olle, som kom senare för han hade varit med Linn på en hopptävling. Med Olle kom även Linn. Så kul att träffa henne igen. Var ett tag sedan! Ja maten räckte till alla men det blev å andra sidan heller inget över.

I onsdags gick vi ut med Håkans lilla segelbåt "Gorm" och lade ut nät. Dubbla nät som vi förhoppningsvis skall hämta idag med en rejäl krabbfångst i hoppas jag. Efter att nätet låg på plats satte vi upp genuan och seglade hem. Så underbart!!! Skvalpet, tystnaden och vinden. Då trivs jag som fisken i vattnet!!!

Igår var Noah här som vanligt och senare kom även Moa och Hugo och 2 kusiner till dom. Så var det fullt i trädgården igen. Då trivs jag också som fisken i vattnet!!!! Innan dess hade Noah varit med oss och plockat körsbär. Drygt en halv spann. Kärnade ur en hel del så att det i alla fall blev de 3 burkarna som jag skrev om tidigare. Fylda med socker och rom. Blir så härligt att ta fram i vinter till glass. Behövs inte så mycket men det är så stor smak på dessa och tillsammans med vaniljglassen...mums!!!! Resterande ligger nu och gonar sig i vatten, socker, citronsyra och citroner - skall bli körsbärssaft. En av pers favoriter så en del av detta skall föräras honom!

Har kärnat ur så många körsbär, moreller närmare bestämt en hel del ligger nedfrusna än så länge), att jag måste måla naglarna mörkröda - det går inte att få bort spåren efter detta under naglarna. Varken med citron eller nagelborste!!! Men vad gör det - röda naglar är snyggt!
Detta är vårt körsbärsträd

Och detta är våra moreller - nästan svarta och väldigt, väldigt söta

Ja nu har Noah kommit och sitter och tittar på Barbapappa. En av hans favoriter. Skall gå och göra frukost också. han vill nog ha en knäckemacka med brieost. Min lille Prins!
Kommer att lägga upp bilder senare när vi hämtat hem garnen! Får se om det blir några krabbor - ja några blir det säkert men hur många får vi se.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0