Ännu ett äpplerecept!

Detta MÅSTE jag pröva. Låter fantastiskt gott, tycker i alla fall jag!
 

Karamelliserade äppelklyftor med björnbär

 

 

Ingredienser

2,5 dl socker

5 dl vatten

½ citron

4 äpplen

2 msk florsocker

200 gr björnbär

4 msk Calvados

 

Tillagning

4 - 6 portioner

1. Koka först en sockerlag. Blanda socker med vatten och citronskal i en kastrull och koka upp. Låt koka 5 minuter. Ställ att kallna. Häll sedan upp på flaska och ställ i kylen. Håller sig i en månad.

2. Tvätta och klyfta äpplena utan att ta med kärnhusen. Lägg klyftorna i en skål och vänd dem i florsockret.

3. Hetta upp en stekpanna och lägg i klyftorna. Vänd dem när de fått färg och stek dem tills de får färg även på andra sidan.

4. Mosa några av björnbären i en skål, lägg i äppelklyftorna, resten av bären och häll på ett par deciliter av sockerlagen samt calvados. Vänd runt frukt och bär i lagen.

Låt stå i ett par timmar i kylen.

Recept: Tina Hellberg
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0