Snart är glada julen här, här, här........

.....ja snart, snart är det julafton och tänk jag ÄLSKAR denna högtid och tid på året!
 
Jag är nog udda men då får jag lov att vara det då!!!
 
Jag tycker det är underbart att man numera får lov att arrangera sin egen jul utan att känna en fullkomligt panisk ångest över allt man MÅSTE göra och all som MÅSTE hinnas med för att det skall bli en riktig jul!
Tack och lov så har allt med tiden blivit enklare och lättare och mycket mycket mindre kravfyllt det där med julen och alla tidskrävande traditioner!
 
Nu kan man köpa klappar på nätet om man inte vill springa och trängas i stan och på marknader - ge gåvor till hjälpande organisationer om man vill slippa "handlarnas marknad". Maten kan köpas helt färdig från vilken mataffär som hellst och t.o.m. granen kan köpas från bl.a. IKEA, pyntad och klar (såg detta idag när jag och Mr H var inne en kort sväng).
 
Allt finns ju idag i färdigt format för alla som har "häcken full ändå" vilket jag tycker är precis som det skall vara. Det blir ju trots allt jul ändå och det som är meningen med julen - att få tillfälle att vara tillsammans och umgås, äta och njuta av ledigheten som i år blir extra gynnsam för alla som jobbar (jag är ju en glad pensionär ni vet...)
 
Jag är däremot en sådan där jultoka som både älskar att ta vara på julens alla traditioner OCH laga julmaten! I år skall jag däremot inte göra så himmelens mycket av både sorter och mängd. Visserligen blir småfåglarna, skatorna och de andra större fåglarna och säkert även räven glada över alla rester som sedan läggs ut till våra naturvänner men ändå...lite onödigt känns det faktiskt!
 
 
Nej, detta är inte vårt julbord - bilden är från Tappa.se, ville bara få med en bild så man liksom förnam julbordet och visst ser det inbjudande ut! 
 
Men visst skall det lagas mat som patéer, egen julkorv, sillinläggningar, flädergravad lax, köttbullar, Jansson, Per Mobergs honungsglaserade revbensspjäll, långkål, julbröd, kalvsylta med rödbetssallad, julsallad med bl.a. äpple och rödkål, ris ala malta......ja visst skall det bli mat men ändå i begränsade mängder och antal! Inga ägghalvor eller en massa kallskuret som här på bilden, det räcker med skinkan och patéerna!
 
Pratade med en bekant idag när jag var och handlade godis till pepparkakshuset, som berättade att hon inte alls gillar julen. "Den är bara som en parantes i almanackan som man bara måste igenom". Ho ho vad vi är olika tänkte jag. Hon skall INTE komma hem till oss för där är det jul både högt och lågt.
 
Ja som ni förstår så finns det bara en negativ sak som kan ske beträffande julen och det är att det blir FÖR LITE JUL!!!
 
Så nu vet ni det!! Nu håller jag på att pricka av det sista på listorna - på onsdag åker vi till landet och sedan är vi  där till jul- och nyårshelg och trettonde är över. Nu skall det fixas och donas och lagas mat och spelas julskivor och smuttas på egna glöggen......ja så är det i vår Stuga! Tur Mr H ändå är så tålmodig som han är!!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Härligt när man njuter som du då blir det inte stress för då blir det mesta roligt. Jag har ännu inte haft jul hemma så när den dagen kommer blir det nog lite av båda köpa lite färdigt och ordna laga det jag kan. Hoho Hoppas ni får en riktig mys jul i stugan Kram Maria med Whilda

Svar: Ja du maria, visst är det så! Ha nu själv en underbar jul i ert nya fina kök! kram
Tinna

2013-12-16 @ 19:44:21
URL: http://italien.blogdog.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0