Nu är det slut på jordgubbarna....

...och förutom dom vi ätit upp (har ätit ett par ggr färska gubbar men flera har gått till glassmaskinen) så har vi frusit ner ca 10 liter. Inte illa för ett litet hemmabruk. För att inte tala om dom som barnen plockat hej vilt. Tänkte jag skulle dela med mig av ett helt underbart recept på jordgubbsglass;



Systrarna Eisenmans jordgubbsglass

Supergod och fräsch jordgubbsglass som du kan göra både med och utan glassmaskin. Utan glassmaskin ska glassen frysa i minst 4 timmar
6 port. ca 30min
Ingredienser:
7 dl jordgubbar
1 dl strösocker
2 st äggulor
3 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt
2 dl vispgrädde

Tillagning

1. Mixa jordgubbarna till en grov puré. Lägg hälften av purén i en tjockbottnad kastrull med 1/2 dl socker. Koka upp och rör tills allt socker har löst sig. Ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.
2. Vispa resten av sockret och äggulorna ljust och poröst. Värm mjölken tills den sjuder. Vispa ner ägg- och sockersmeten och fortsätt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Den får inte koka upp!
3. Ta kastrullen från värmen och låt svalna något.
4. Rör ner båda jordgubbspuréerna i glasskrämen. Tillsätt vaniljsocker och salt och blanda sist i grädden.
5. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.

I glassmaskin: Låt krämen kallna övertäckt i kylskåp i några timmar. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.

Lite jobb men ack så god!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0